RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Hugo Correira / Reuters / NTB scanpix

Ronaldo, selvfølgelig

Sist oppdatert:
Portugal tok første VM-stikk mot Sverige.

PORTUGAL - SVERIGE 1-0:

Cristiano Ronaldo og Zlatan Ibrahimovic er to av verdens desidert beste fotballspillere.

Ronaldo er den store stjernen på superlaget Real Madrid og en målscorer av rang. I en alder av 28 år har han allerede 108 landskamper for Portugal.

Klubbnomaden Ibrahimovic på sin side har vunnet trofeer stort sett alle steder han har vært. Spissen står bokført med solide 95 landskamper for svenskene.

Dessverre er det bare plass til én av disse to stjernene i VM i Brasil neste år. Portugal og Sverige møtes nemlig til omspill om én av de siste plassene til mesterskapet.

Fredag kveld gikk den første av i alt to kamper av stabelen. På Estadio de Luz i Lisboa ble det et dramatisk og intenst oppgjør mellom de to lagene.

Og da dommerne blåste for full tid var det Portugal som kunne juble for en liten fordel før returen som spilles tirsdag i neste uke. Matchvinner var selvsagt Ronaldo.

Mange sjanser
Det meste handlet om hjemmelaget de første 45 minuttene, men svenskene hadde også sine muligheter.

Allerede etter to minutter skapte Monaco-stjernen Joao Moutinho trøbbel for de blågule med et innlegg, men gjestene slapp med skrekken i innledningen.

Like etter kombinerte Mikael Lustig og Johan Elmander for Sverige. Førstnevnte slo inn mot sistnevnte, og Elmander fikk en tå på ballen, men den gikk til side for mål.

Også Sebastian Larsson og Kim Källstrøm kom til gode muligheter for Erik Hamréns menn på dødball, men ballen ville ikke mellom stengene.

Andreas Isaksson i Sveriges mål hadde nok å gjøre denne kvelden og ved to anledninger ryddet han mesterlig opp foran nesa på en målfarlig Ronaldo i første omgang.

(artikkelen fortsetter under bildet)

I andre omgang skulle den svenske burvokteren få enda mer å gjøre.

I det 50. minutt ble det både klabb og babb inne i feltet etter en corner. Både Helder Postiga og Ronaldo kunne satt ballen i nesten åpent bur, men det sto svensker i veien.

Vertene fortsatte å kjøre på, men svenskene kjempet med hjertet utenpå drakten. Alle i blått og gult løp, jobbet og kjempet for å få med et godt resultat hjem til returkampen.

Ronaldo scoret
Litt marginer hadde også bortelaget. I det 62. minutt var Joao Moutinho svært nær ved å tre igjennom til Ronaldo, men Michael Antonsson vartet opp med en god blokkering i siste liten.

Mens portugiserne kjørte det meste av kampen, var svenskene likevel ikke helt ufarlige om kom på noen visitter i andre enden av banen i ny og ne.

Men akkurat i det mange trodde at Sverige hadde fått kampen inn i sitt spor og faktisk kunne få med seg et 0-0-resultat, så dukket han opp, Cristiano Ronaldo.

Miguel Veloso slo et bra innlegg mot første stolpe og der ventet Real Madrid-stjernen. Ronaldo brukte hodet smart og Isaksson i buret måtte kapitulere. 1-0 til vertene.

Like etter scoringen satte samme mann ballen i tverrliggeren fra fem meter. Der hadde Sverige englevakt, og 2-0 hadde ikke vært spesielt gøy å ta med hjem til returen.

Flere mål skulle det imidlertid ikke bli og dermed er mye fortsatt åpent før returen, selv om Portugal nå har en fordel.

Tre andre kamper
Det ble også spilt tre andre omspillskamper fredag.

Frankrike tapte borte mot Ukraina etter en scoringer av Roman Zozulya i det 61. minutt og ettertraktede Andrej Yarmolenko åtte minutter før slutt.

Island klarte et sterkt uavgjort mot Kroatia på hjemmebane, mens Hellas tok første stikk mot Romania.

Grekerne vant sin kamp med 3-1 og har dermed et godt utgangspunkt før returkampen i neste uke. Formspissen Konstantinos Mitroglou sendte vertene i føringen, før Bogdan Stancu utlignet like etter. Minutter senere var grekerne igjen foran etter en scoring av Dimitris Salpingidis. Mitroglou satte inn sitt andre i det 67. minutt.

Alle resultatene:
Portugal - Sverige 1-0
Hellas - Romania 3-1
Island - kroatia 0-0
Ukraina - Frankrike 2-0

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere