Gå til sidens hovedinnhold

Ronaldo-show på rekorddag

«Gjerrige» United knuste WBA på bortebane.

WEST BROM – MAN U 0-5:

Ikke bare vartet Manchester United opp med storspill i tirsdagens bortekamp mot stakkars West Bromwich Albion, de sørget også for å sette en ny og imponerende rekord i Premier League.

United-målvakt Edwin van der Sar har nå holdt nullen i fantastiske 1030 strake ligaminutter - 11 kamper - som er fem minutter mer enn den gamle rekorden til Chelseas Petr Cech.

Robinson utvist
Rekorden til tross, det var først og fremst måten United tok seg av WBA som imponerte mest tirsdag kveld. Dimitar Berbatov åpnet festen etter 22 minutter.

Bulgareren dro seg fint fri, spilte vegg med Michael Carrick, og satte ballen iskladt forbi Scott Carson i gjestenes mål. De regjerende Premier League-mesterne var i rute.

Den første omgangen kunne imidlertid fort ha blitt husket for noe helt annet enn Uniteds festfotball. Før pause ble nemlig Paul Robinson sendt rett i garderoben.

Den rutinerte venstrebacken var sent inne i takling på Ji-Sung Park, og gikk attpåtil inn med strake bein. Dommer Rob Styles var aldri i tvil, mens Robinson skjønte lite.

Like etter doblet United ledelsen. Carson mistet ballen rett i beina på Carlos Tevez etter et Ryan Giggs-frispark, og argentineren lot seg ikke be to ganger.

Svakt av keeperen, men herlig for Tevez som var vært linket bort fra United i lengre tid, og ikke helt spilt opp mot sitt aller beste de gangene han har fått sjansen.

Ronaldo i slag
I andre omgang handlet det meste om Cristiano Ronaldo, men også midtstopper Nemanja Vidic fikk være med på moroa. Han presenterte seg i det 60. minutt.

Ryan Giggs slo et hjørnespark, og inne i feltet fikk den serbiske stopperen stå forholdsvis uforstyrret. På sedvanlig vis stanget han ballen i kassa til 3-0.

Så var det duket for Ronaldo-show. I løpet av åtte minutter vartet den portugisiske supervingen opp med to glimrende mål, og sørget dermed for storseier.

Det første kom etter godt samarbeid med Giggs. United-veteranen hadde muligheten til å avslutte selv, men ga videre til Ronaldo som kom på et glimrende løp.

Portugiseren avsluttet på første berøringen, og Scott Carson i hjemmelagets mål hadde ingen sjanse. Dette var Ronaldos første mål på to og en halv måned.

Det andre kom like etter. Dimitar Berbatov var arkitekten, og spilte fram til supervingen. Avslutningen gikk mellom beina på en etter hvert frustrert Carson. 5-0!

Sir Alex Fergusons gutter ligger nå tre poeng foran Liverpool. United står med 50 poeng etter 22 kamper. Den nærmeste rivalen møter Wigan borte onsdag kveld.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar