Ronaldo svarte Messi

Foto: Reuters/Scanpix

Begge scoret tre mål, én uke før el Clasico.

21.11.10 10:47

REAL MADRID - ATHLETIC BILBAO 5-1:

Årets høydepunkt i den spanske serien, toppoppgjøret mellom Real Madrid og Barcelona, spilles om en uke. Statistikken er jevn med 68 Real-seiere mot Barcas 62. Og i sesongens Primera Division er det enda tettere. Ett poeng skiller rivalene på de to øverste plassene og begge lag har scoret 33 mål på tolv kamper.

Det kan Lionel Messi og Cristiano Ronaldo takkes for. Fotballstjernene over alle fotballstjerner troner suverent øverst på toppscorerlista med henholdsvis 13 og 15 nettkjenninger så langt i sesongen.

Lørdag beviste begge hvordan de har havnet der.

Messi åpnet målkalaset i La Liga med tre scoringer i Barcelonas knusende 8-0-seier over Almería.

Les saken: Kalasseier mot gjerrig motstander

Dermed sendte argentineren en advarsel i retning av Madrid og Ronaldo.

Men sistnevnte fnyste av Messis hat trick og kopierte like gjerne bragden. Portugiseren scoret 2-0-, 4-1- og 5-1-målene da Real kjørte over Athletico Bilbao på Santiago Bernabeu.

Gonzalo Higuain og Sergio Ramos scoret de to andre målene, mens Fernando Llorente, som har scoret tredje flest mål i La Liga, satte inn en trøstescoring for bortelaget.

Dermed konstaterte Real og José Mourinho tabelltoppen med 32 poeng, ett mer enn Barca. Det er altså duket for et spennende Clasico neste mandag. Messi har sju mål på samvittigheten mot Real Madrid, mens Ronaldo ennå har til gode å score mot erkerivalen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.