RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ronaldo tangerte Messi-rekord

Sist oppdatert:
Og Real Madrid tok et stort skritt nærmere semifinalen.

REAL MADRID - B. DORTMUND 3-0: 

Det er cirka et år siden Borussia Dortmund slo ut Real Madrid i semifinalene i Champions League. Onsdag kveld møttes de to lagene igjen, denne gangen i turneringens kvartfinale. 

Men det spørs om Dortmund klarer å gjenta fjorårets bragd etter kampen på Santiago Bernabéu. 

Real Madrids stjernegalleri viste seg nemlig å bli for gode i regnværet onsdag kveld da de til slutt vant imponerende 3-0. 

Cristiano Ronaldo noterte seg for ett av målene for Real, og tangerte dermed Lionel Messis rekord med 14 scoringer i løpet av én Champions League-sesong.

- Nydelig
Isco stod også for ett av Real Madrids mål mot Dortmund, og var selvsagt strålende fornøyd etter kampen.

- Resultatet er nydelig, spesielt siden vi ikke slapp inn noen mål. Vi fortjente å vinne 3-0, sier Isco ifølge BBC.

- I fjor var det ingen som hadde trodd at Real Madrid kunne tape 4-1 i Dortmund. La oss dra og vinne kampen i Tyskland, forteller en offensiv Isco. 

SCORET: Isco satte inn 2-0 for Real Madrid onsdag kveld.  (AP Photo/Paul White)


Mål etter tre minutter
Hjemmelaget brukte kun tre minutter på å ta ledelsen, da Daniel Carvajal fant waliseren Gareth Bale, som tuppet ballen forbi Roman Weidenfeller og i mål.

Bale fikk en noe trøblete start på oppholdet sitt i den spanske hovedstaden da enkelte fans mente han ikke levde opp til forventningene. De siste ukene har imidlertid waliseren virkelig begynt å levere varene slik han gjorde for Tottenham, noe han igjen beviste onsdag kveld.

Etter tolv minutter var det riktignok en annen stjerne som holdt på å doble Reals ledelse. Cristiano Ronaldo forsøkte seg på et frispark på utsiden av Dortmunds sekstenmeter, men Weidenfeller fikk bokset ballen over mål. 

Isco doblet
Tyskeren klarte derimot ikke å stoppe Isco 15 minutter senere. Spanjolen fikk ballen fra Dortmund-forsvaret på kanten av sekstenmeteren og satte så ballen ned i høyre hjørnet.

Får minutter senere kunne det fort stått 3-0 til Real Madrid, da Gareth Bale banket til på et frispark. Men igjen fikk Dortmund-keepren bokset ballen vekk.

Dermed stod det 2-0 ved pause.

SCORET: Cristiano Ronaldo feirer sitt mål mot Borussia Dortmund.


Ronaldo lurte Weidenfeller
Real Madrid fortsatte der de slapp også i andre omgang. For det tok ikke lang tid før hjemmelaget igjen var farlig frempå.

Igjen var det Gareth Bale som skapte problemer for tyskerne, men da han kom alene med keeper etter tre minutter av andre omgang klart han ikke å overliste Weidenfeller.

Det klarte imidlertid Ronaldo ti minutter senere.

For da Luka Modric fant portugiseren foran mål gjorde han ingen feil da han fintet ut Weidenfeller og satte ballen i mål. Dermed stod det 3-0 til hjemmelaget.

Dortmund kom mere med i kampen etter Ronaldos scoring, men tyskerne klarte ikke å sette inn det viktige bortemålet. Da dommeren blåste av kampen stod det fortsatt 3-0, og Real Madrid har nå skaffet seg et strålende utgangspunkt for returoppgjøret i Tyskland om en uke.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere