*Nettavisen* Sport.

Ronaldo var andrevalget

Foto: Paulo Duarte (AP)

Portugiseren var «bare» en reserveløsning da David Beckham skulle erstattes.

13.08.09 12:59

Da Manchester United og Alex Ferguson sonderte markedet for en kantspiller, etter at David Beckham forsvant til Real Madrid i 2003, var det ingen selvfølge at det var Ronaldo som skulle ta over både kantrollen og drakt nummer sju.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Manchester-klubben ville egentlig ha Ronaldinho, og midler til overgangen var allerede øremerket. Men Barcelona snappet opp brassen rett foran øynene på Ferguson, noe han kanskje er glad for den dag i dag.

- Jeg trodde jeg hadde avgjort avtalen (for Ronaldinho), men da jeg føy til Paris for å prate med ham, var visst alt forandret. Plutselig var han i Barcelona dagen etterpå, sa Manchester United- manager Alex Ferguson til Telegraph.

Men erfarne Ferguson hadde som alltid et ess i ermet.

- Det var en stor skuffelse akkurat da, men vi signerte Cristiano Ronaldo den samme sommeren og kanskje vi aldri ville endt opp med Ronaldo hvis vi hadde fått Ronaldinho.

Ferguson innrømmer også at det ville vært muligheter for at den da 17 år gamle Ronaldo hadde havnet i United likevel, fordi de hadde inngått en avtale med Ronaldos klubb, Sporting Lisboa. De hadde uansett fulgt ham tett, men det er ikke sikkert at avtalen ville blitt gjort.

Mens Ronaldinho hadde sine beste år de første årene i Barcelona, har pilen bare pekt en vei for Ronaldo. Oppover. Han fikk tilslutt innfridd sitt store ønske, og ble i sommer solgt til Real Madrid for svimlende 800 millioner kroner.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag