*Nettavisen* Sport.

Ronaldos bursdagshilsen

Foto: Ap/Scanpix

Hilste til sønnen etter at han skjøt Portugal til kvartfinale.

18.06.12 08:33

EM - GRUPPE B
PORTUGAL - NEDERLAND 2-1:

Nederland hadde muligheten til å ta seg til kvartfinale til tross for tap både mot Danmark og Tyskland.

Det startet bra i møte med Portugal, men til slutt endte det med exit fra europamesterskapet for de nederlandske stjernene.

En annen stjerne fikk en etterlengtet opptur etter å ha måttet tåle mye kritikk for sine prestasjoner så langt i mesterskapet. Mot Nederland ble Cristiano Ronaldo den store helten.

Etter et av målene puttet han tommelen til munnen for å hylle sin egen sønn, Cristiano, som fylte to år søndag.

- Vi klarte det, og jeg vil gjerne dedikere banens beste-prisen til min sønn, skriver Ronaldo på Twitter.

Vraket van Bommel
Rafael Van der Vaart fikk sjansen på bekostning av kaptein Mark van Bommel, og Tottenham-stjernen takket for tilliten med et praktfullt mål etter bare ti minutters tid.

Arjen Robben fikk ballen på høyrekanten, og dro seg innover - selvsagt, han gjør jo alltid det - før han slapp ballen videre til van der Vaart.

Rafael van der Vaart skrudde ballen elegant inn i det lengste hjørnet bak en sjanseløs Rui Patricio.

Ledermålet var ikke ufortjent, selv om det kom tidlig. Nederland åpnet kampen klart best.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Ap/scanpix

Endelig for Ronaldo
Etter 1-0-scoringen tok imidlertid Portugal over, og resten av førsteomgangen handlet mest om Cristiano Ronaldo, Nani og Joao Moutinho.

Cristiano Ronaldo kom tidlig til et par gode sjanser for Portugal, men fortsatte trenden fra de to forrige kampene og misbrukte disse.

Helt til 28. minutt, da høyreback Joao Pereira slo en Hollywood-skjønnhet av en stikkpasning fram til Ronaldo, som plasserte ballen til side for Nederlands keeper og endelig også inn i nettmaskene.

Real Madrid-stjernen har fått mye pes på grunn av sine mange misbrukte målsjanser så langt i EM. På sitt 12. skuddforsøket satt den endelig for superstjernen.

Portugal var totalt sett det klart beste laget i første omgang, og kunne lett ha gått i garderoben med en ledelse til pause.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: SCANPIX/AP

Ronaldo igjen
Nani fikk en enorm mulighet til å sende Portugal opp i 2-1 da Ronaldo serverte sin tidligere lagkamerat fra Manchester United med en frekk tunnelpasning på Gregory van der Wiel. Stekelenburg var imidlertid helt nede ved stolperota og reddet United-spillerens skudd.

Målet skulle imidlertid komme, og det var ingen overraskelse at det var en, for dagen, strålende Cristiano Ronaldo som satte inn det avgjørende målet.

Denne gangen hadde de to kantspillerne byttet roller. Pepe brøt ballen foran van der Vaart og fant Nani på kanten. Han slo en perfekt pasning til Ronaldo på motsatt kant og Real Madrid-stjernen gjorde ingen feil.

Ronaldo fintet van der Wiel på rumpa med et strålende mottak og hamret ballen i nærmeste hjørnet.

Dermed er Portugal videre, mens Nederland reiser hjem i skam med null poeng etter tre kamper.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.