RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ronaldos problem(er)

Foto: REUTERS/SCANPIX
BLOGG: Jeg er overrasket over at det ikke har klikket for Cristiano Ronaldo før.

Cristiano Ronaldo. Utvilsomt verdens beste fotballspiller i 2008. Selv uten å blende i like stor grad i 2009 (hvordan skulle det kunne være mulig?), kommer han sannsynligvis til å være en av kandidatene også i år (men han kommer ikke til å vinne. Det gjør Lionel Messi).

Men fantastiske fotballspillere er gjerne også kontroversielle, og portugiseren er intet unntak. Han er en spiller mange elsker å hate, ikke bare fordi han er så sykt god som han er, men også fordi han har en kontinentalsk væremåte og en hang til skuespilleri for å rane til seg fordeler, så vel innenfor som utenfor straffefeltet. Og slikt er aldri populært, særlig ikke på De britiske øyer.

Ronaldo er ikke bare en fotballspiller. Han er en artist også. Han elsker å showe, elsker å vise fram det han kan. Slikt har også en tendens til å skape arge følelser, for det er ikke bare i Norge janteloven sitter godt innprentet i folkesinnet. Noe av problemet til Ronaldo er at han har forsøkt å filme seg til fri- og straffespark så mange ganger at de gangene han faktisk blir felt, og bør få straffe, så får han det ikke. Nettopp fordi dommerne regner med at han er i gang igjen, og du skal ikke ha sett mange United-kamper denne sesongen for å huske Ronaldo sittende igjen på gresset med armene oppgitt slått ut til siden. Sakte reiser han seg igjen og jogger hoderistende tilbake igjen - akkompagnert av motstanderpublikummets elleville latter, sjikane og obskøne gester.

Etter at han slo igjennom for Manchester United, har Cristiano Ronaldo vært en av fotballens mest omtalte spillere. Ingen kan se bort fra det unike talentet han har som fotballspiller, men han har også et talent for havne i fokus for andre ting enn sine fenomenale raid og scoringer. Alle husker krangelen med lagkompis Wayne Rooney i VM 2006.

Det har ikke vært mulig å lese en sportsavis de siste to årene uten å få med seg flørten han har hatt gående med Real Madrid. Og nå er han altså i avisene igjen for noe helt annet enn de gode prestasjonene på fotballbanen.

Denne gangen skal han angivelig ha spyttet på Derbys Robbie Savage under søndagens FA-cupkamp på Pride Park. Episoden får garantert etterspill, og om ikke saken fører til noen straff eller karantene for Manchester Uniteds nummer sju, vil den helt sikkert kreve mye fokus for støtteapparatet på Carrington og Ronaldo selv.

Cristiano Ronaldo har, og særlig etter den fantastiske sesongen i fjor, vært gjenstand for en voldsom oppmerksomhet fra motstanderlagene. Taklingene har sittet hardt, høyt og lavt, de har tidvis vært svært ufine, og han har også hatt opptil flere oppassere i noen av kampene. Sir Alex Ferguson har tidligere uttrykt sin bekymring for behandlingen Ronaldo har fått - og får.

Hvis begeret rant over for Ronaldo søndag, er det ingen tilfeldighet at det var nettopp Savage som klarte å få Ronaldo til å ta igjen og til å tråkke over streken. Derby-terrieren er kjent for å hisse på seg en tversoversløyfe, og jeg kan tenke meg at han gjorde det til sin oppgave å sette Ronaldo ut av spill. Ronaldo har vært hakkekylling før, og ingen er umenneskelige. Det renner over for noen og enhver en gang iblant, men det er ikke dermed sagt at det er greit å spytte på noen (jeg vet for øvrig ikke om spyttet var ment for Savage, eller om det traff).

Jeg er bare overrasket over at det ikke har klikket for Ronaldo før.

THOMAS ENGER

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere