Ronny Deila skrek av glede

Ronny Deila feiret med Celtic-fansen etter kampen.

Ronny Deila feiret med Celtic-fansen etter kampen. Foto: Lynne Cameron (Pa Photos)

Celtic hadde full kontroll i Old Firm.

01.02.15 19:24

CELTIC - RANGERS 2-0:

Ronny Deila kunne slippe jubelen løs etter at Celtic slo byrival Glasgow Rangers 2-0 i semifinalen av ligacupen på Hampden Park søndag ettermiddag.

Den norske treneren kan dermed puste lettet ut. Deila hadde et enormt press på seg før dagens kamp. Kun seier var godt nok for både fans og kritikere.

Tidligere Celtic-spiss John Hartson mente blant annet at Deila ville få sparken om laget hans ikke vant kampen.

Men det gjorde Celtic på en overbevisende måte. De hvite og grønne var det klart beste laget, og Rangers hadde svært lite å by på i det 400. Old Firm.

Fornøyd Deila
Det var ikke vanskelig å se at kampen betydde mye for Ronny Deila. TV-kameraene fanget opp en norsk trener som skrek av glede etter hvert av målene.

- Jeg er veldig veldig fornøyd. Jeg synes vi spilte bra i første omgang og vi scoret to mål. Vi kunne kanskje hatt et par mål til, sier Deila til BBC etter kampen.

- Jeg er stolt av spillerne og dette er en stor prestasjon, sier nordmannen.

Drømmeåpning for Deila
Celtic fikk en fantastisk start på oppgjøret foran de 50.000 tilskuerne på Hampden Park.

Kun ni minutter var spilt da Ronny Deilas menn tok ledelsen etter at Stefan Johansen fant lagkamerat Leigh Griffiths med en herlig innlegg fra høyrekanten. Foran mål gjorde sistnevnte alt rett og sendte Celtic-fansen til himmels da han headet inn 1-0.

SCORET: Leigh Griffiths scoret det første Celtic-målet mot Glasgow Rangers lørdag ettermiddag. Foto: Owen Humphreys (Pa Photos)


De grønne og hvite fortsatte å presse Rangers utover omgangen, og en halvtime ut i oppgjøret skulle Celtic-fansen slippe jubelen løs igjen.

DRØMMETREFF: Kris Commons scoret et fantastisk mål mot Glasgow Rangers. Foto: Owen Humphreys (Ap)

Denne gangen var det Kris Commons som stod for scoringen. Celtic-spilleren fikk drømmetreff fra cirka 20 meter og banket inn 2-0.

Bare nesten for Johansen
Like før pause var norske Johansen nære med å score i sitt første Old Firm.

Nordmannen ble spilt fri alene med keeper, men Steve Simonsen i Rangers-målet vartet opp med en god beinparade og hindret Celtic i å gå opp i en 3-0-ledelse.

Rangers hadde svært lite å by på, og var ikke i nærheten av å score før pause. Da dommer blåste av etter 45 minutter, stod det fortsatt 2-0 til Celtic.

Full kontroll
Celtic roet ned spillet litt etter hvilen, noe Rangers forsøkte å utnytte. Men nivåforskjellen virket å være for stor for de blåkledde.

Deilas menn så ut til å ha kontroll, og var også nærmest scoring i andre omgang.

Målscorer Griffiths var blant annet nære da han stormet mot mål etter 58 minutter. Celtic-spilleren ble løpt ned i feltet og ville ha straffe, men dommeren lot spille gå videre.

De store sjansene uteble etter pause, og kampen endte til slutt 2-0.

Celtic er dermed klare for cupfinalen hvor de møter Dundee United.

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.