*Nettavisen* Sport.

Ronny Deilas helvetesuke i gang

Ronny Deila så helt fortumlet ut på pressekonferansen etter storsmellen mot Legia Warszawa. Han går mot beinharde dager.

HTML EMBED
function screen9_getFlashVersion(){try{return(new ActiveXObject("ShockwaveFlash.ShockwaveFlash")).GetVariable("$version").replace(/\D+/g,".").match(/^\.?(.+)\.?$/)[1]}catch(e){try{return(navigator.plugins["Shockwave Flash 2.0"]||navigator.plugins["Shockwave Flash"]).description.replace(/\D+/g,".").match(/^\.?(.+)\.?$/)[1]}catch(e){return"0.0.0"}}}var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=UB-vzbxS2RXASL6imrOjtaTkDfnklRXOoH8PNHSBK4B4n6xqWsiG34v_U1Uvjaonj6MyFUQZCSmLVD8TCnHvZd85WeEBeB3kF5YwveW0uwkfVQLEqNo3eYNvJBGF9w4HINYPWeu7jVM&i="+typeof(ps)+"&flashversion="+screen9_getFlashVersion();document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

WARSZAWA (NTB): Allerede lørdag må Deila til Helsingfors for en oppvisningskamp mot Tottenham. Der stiller han et meget redusert lag.

Deila hadde skaffet seg en god posisjon i Skottland i løpet av sine første uker i jobben.

Onsdag falt han plutselig som en stein til bakken i 1-4-tapet mot Henning Berg.

Sjelden

- Deila må håndtere en lang rekke negative overskrifter og kritiske spørsmål de neste sju-åtte dagene. Dette var ikke bra for ham i det som egentlig var hans første test. Kampene mot Reykjavik teller ikke inn i den kategorien.

- Jeg kan bare huske to kamper på ti år hvor Celtic har falt så sammen og spilt så svakt i forsvar. Den ene var Gordon Strachans debut i 2005 (0-5-tap), sier Liam McLeod i BBC.

Han kommenterte kampen og var småsjokkert etterpå. – Det kunne jo endt 1-6 eller 1-7. Nei, det blir uhyre vanskelig å komme tilbake etter dette. Og for Deila er det utfordrende. Mange av Celtic-tilhengerne lever for mesterligaen i og med at det ikke er spenning i den skotske serien.

Mulig

Deila påtok seg ansvaret etter tapet, men sendte også klare meldinger til spillerne:

- De mistet hodet helt og holdt ikke sammen som et lag. Vi kan vinne 3-0 hjemme og gå videre. Det er mulig, men det krever en helt annen innstilling og kampgjennomføring enn i dag. Vi ga bort ballen altfor lett. Dette var den verste starten jeg kunne fått. Nå må vi jobbe sammen og komme tilbake, sa Deila.

Han mistet sin ene midtstopper med rødt kort like før pause.

Legia presset vilt på, men bommet på en haug sjanser – blant annet to straffespark.

Men to scoringer fra 83. minutt og inn ga en klar seier.

Bråstopp

Henning Berg smilte bredt etter suksessen. For Deila ble kvelden et fullstendig mareritt.

Laget hans falt sammen så fort noen pirket borti det. Celtics 1-0-ledelse ga nordmannen en drømmestart.

Så snudde alt på kort tid. Legia fikk vinger mens Celtic krasjlandet totalt.

Returoppgjøret går på rugbybanen Murrayfield neste uke. Det er ventet 65.000 tilskuere.

Skulle Celtic ryke ut i tredje kvalrunde i mesterligaen, er Deila allerede i vanskeligheter. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.