RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rooney: - Jeg var nær ved å slutte med fotball

I HUNDRE: Wayne Rooney er klar for sin 100. landskamp for England.
I HUNDRE: Wayne Rooney er klar for sin 100. landskamp for England. Foto: Andrew Matthews (Pa Photos)
England-kapteinen gikk lei av fotball som 14-åring.

Lørdag kveld tar England imot Slovenia i EM-kvalifiseringen på Wembley, i det som blir Wayne Rooneys 100. kamp for det engelske landslaget.

Men historien kunne sett helt annerledes ut.

Nå forteller nemlig landslagskapteinen at han var nær ved å slutte helt med fotball da han var 14 år gammel.

Mistet gleden

- Omtrent i den alderen starter de å fortelle deg hvilke ting du må gjøre annerledes på banen, du lærer den taktiske delen av spillet. Men jeg ønsket bare å gå ut og nyte det, sier Rooney, som forteller at han mistet gleden ved å spille fotball.

Han takker både sin egen far og den tidligere Everton-manageren Colin Harvey, som var ungdomstrener i Everton mens Rooney var et ungt tenåringstalent i klubben, for at han likevel valgte å satse på en fotballkarriere.

- Jeg følte at det ble for mye, og ja - jeg husker at jeg dro hjem og sa til faren min at jeg ville slutte. Han ble oppskaket. Så dro jeg for å treffe Colin Harvey, og han var bra for meg, sier Rooney, ifølge avisa The Mirror.

«Han vet hva han snakker om»

Den tidligere Everton-manageren fortalte Rooney at han aldri hadde sett et større talent enn ham, og at han kunne komme seg inn på førstelaget raskere enn han ville tro.

- Det var da han sa det, at jeg tenkte: «Han har vært Everton-manager, så han vet hva han snakker om.» Heldigvis hørte jeg på ham, sier Rooney.

Bare to år senere debuterte han på Evertons førstelag, og resten er som kjent historie.

Vil bli manager

Når Rooney går ut på Wembley lørdag kveld til sin 100. landskamp, er det bare åtte engelskmenn som har flere kamper med flagget på brystet enn Manchester United-spissen.

Og fortsatt har Rooney flere år på seg til å slå Peter Shiltons rekord på 125 kamper.

Når Wayne Rooney en dag legger fotballskoene på hylla, utelukker han ikke at landslagskarrieren fortsetter - som trener. Han innrømmer i hvert fall at tanken har slått ham.

- Jeg har alltid sagt at jeg ville elske å gå inn i en trenerrolle. Men det ville være store ord, i min alder, å si at jeg vil bli England-trener en dag, sier 29-åringen.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere