*Nettavisen* Sport.

Rooney: - Mer press på City

Foto: Dylan Martinez / Reuters / NTBscanpix

Men Manchester United måtte slite for poengene mot Fulham.

02.02.13 21:09

FULHAM-MANCHESTER UNITED 0-1:

Sir Alex Fergusons menn hadde muligheten til å skaffe seg en ti poengs luke på tabelltopp, før byrival City møter Liverpool på søndag.

I det som til tider var et fyrverkeri av en fotballkamp, skulle målstolpene, stadionlyset og Wayne Rooney bli det som oppsummerte en jevn og målfattig, men meget underholdende, fotballkamp.

Wayne Rooneys mål etter 79 minutter skulle bli tungen på vektskålen.

- På et tidspunkt begynte jeg å bli bekymret for at målet aldri skulle komme, men vi har holdt på lenge nok til å vite at det kommer til slutt, så derfor var det bare å male på, sa matchvinner Rooney i et intervju etter kampen.

- Med denne seieren får vi et resultat som legger enda mer press på City, fortsetter Rooney.

Stolper i veien
Det var tydelig at gjestene fra Manchester ikke var interesserte i å la forspranget i Premier League minske, og gikk ut i hundre på Craven Cottage.

Etter åtte minutter var det utrolig at United ikke tok ledelsen.

Robin van Persie svingte et hjørnespark inn i femmeteren, hvor Wayne Rooney møtte med en flott heading. Den var likevel ikke god nok til å overliste Mark Schwarzer, som fikk hendene på ballen.

Returen ble derimot sendt rett ut i feltet der Patrice Evra fikk en alle tiders mulighet til å sette inn sitt femte ligamål for sesongen.

Dessverre for franskmannen endte skuddet i tverrliggeren. Det skulle bli starten på en utrolig rekke sjanser som endte i treverket.

Først vartet Fulham og Bryan Ruiz opp med flott fotball før costaricaneren smelte ballen i stolpen.

Deretter var det Brede Hangelands tur til å treffe tverrliggeren, men nordmannen kunne prise seg lykkelig for at det ikke ble mål. Det hele skjedde nemlig foran Fulhams eget mål.

Wayne Rooney var fjerdemann til å se ballen fyke i treverket etter en strålende avslutning som Schwarzer var sjanseløs på.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Joe Giddens / Pa Photos / NTB scanpix

Strømbrudd
Mellom stolpesmellene viste også John Arne Riise at han ville bidra i festen av en fotballomgang. Etter å ha avansert noen meter klinket han ballen på halv volley mot United-målet, bare for å se David De Gea gjøre en strålende redning.

I det klokka tikket mot pause, oppstod det en merkelig situasjon på Craven Cottage.

Robin van Persie skulle ut mot hjørneflagget for å slå en corner, men kom ikke frem før hele stadion ble mørklagt.

Dommer Kevin Friend sendte lagene i garderoben noe tidligere enn planen, men lyset var snart tilbake, og dermed kunne første omgang til slutt gjøres ferdig.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Joe Giddens / Pa Photos / NTB scanpix

Ut til andre omgang kom Fulham uten sin kaptein Brede Hangeland, og dermed ble Riise gitt armbindet av Martin Jol.

Han sto frem som en kaptein skal og tråkket til i det som var av dueller. Ledestjernen klarte likevel ikke å guide laget sitt til poeng mot serielederen.

Det sørget nemlig Wayne Rooney for.

Etter at Fulham tilsynelatende hadde overtatt initiativet i kampen og produsert flere gigantiske muligheter, kontret United med Rooney i spissen.

Engelskmannen slo til med en vakker avslutning forbi Fulham-keeperen, og sørget dermed for at Manchester United har ti poeng forsprang på Manchester City.

Men gjestene var meget heldige, da Fulham fikk blokkert en avslutning på streken godt inn på overtiden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.