RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rooney: - Vi kan spille som Spania

GLEDER SEG: Wayne Rooney ser fram til VM.
GLEDER SEG: Wayne Rooney ser fram til VM. Foto: Anthony Devlin (PA / NTB scanpix)
England-stjernen om talenter, spillestil og Luis Suarez.

Sist gang England gikk til topps i et VM-sluttspill var tilbake på hjemmebane i 1966. Siden den gang har det vært lenge mellom de gode mesterskapene.

Engelskmennene har ved flere anledninger sviktet i avgjørende situasjoner, som straffesparkkonkurranse, og det hele har blitt en liten forbannelse.

I Brasil denne sommeren er det Manchester Uniteds Wayne Rooney som skal skyte England mot nye høyder. Spissen er for tiden i Portugal, der han får hjelp av fysiske trenere, for å komme i form til sommerens VM-sluttspillet.

Den målfarlige angriperen har stor tro på eget lag denne gang.

- Ja, det er mulig å vinne. Spillerne vi har på laget gjør meg forventningsfull og jeg håper de vil begeistre fansen. Det er selvsagt treneren som tar ut laget, men det er tydelig at vi har mye potensial i flere av de unge spillerne.

- Se på Sterling
Rooney har latt seg intervjue av Daily Mail, mens han oppholder seg på sin egen personlige treningsleir. Han trekker fram flere lovende unggutter.

- Bare se på Raheem Sterling, han har vært fantastisk for Liverpool. Jeg så tidlig at han var et stort talent og han har bare blitt enda bedre. Ross Barkley er et annet talent. Han har hatt en god sesong. Daniel Sturridge er også mer erfaren nå, og så har du også Adam Lallana, som er litt eldre, sier Rooney.

- Jeg tror vi kan overraske mange. Dette er spennende, sier spissen.

De siste VM-sluttspillene har ikke vært gode mot Rooney. I 2006 var han ute med en et brukket bein, mens han i 2010 slet med en ankelskade. Også nå sliter United-helten med skade, men håper å bli klar i tide til sluttspillet.

- I slike turneringer, som ofte starter rett etter en lang sesong, må du være hundre prosent klar. Men når du sliter med skade, så er ikke det så lett. Spesielt når det er så kort tid igjen. Er du ikke kampklar, blir du avslørt.

- Som Spania
Rooney trekker også fram lagets mange veteraner. Han mener også det engelske landslaget er i stand til å matche hvem som helst ute på banen.

- Vi kan selvsagt spille som spanjolene, eller andre utenlandske lag. Folk som Steven Gerrard og Frank Lampard har gjort det i årevis. Vi har mange gode spillere, men vi er kanskje litt for ærlige. Andre lag er ofte mer kyniske. Det nøler ikke med å legge en mann i bakken om de får en kontring imot. Vi prøver ofte å løpe tilbake i håp om å ta ballen fra motstanderen, sier Rooney.

England møter Italia, Costa Rica og Uruguay i gruppespillet av VM. Det betyr blant annet at engelskmennene møter Liverpool-spissen Luis Suarez.

- Vi må være godt forberedt før vi møter ham. Han er veldig uforutsigbar. Med Cristiano Ronaldo og Lionel Messi, så kjenner du styrkene deres, men med Suarez er det virkelig vanskelig. Han kan sparke ballen gjennom deg. Han kan også løpe gjennom deg. Det må være utrolig vanskelig å markere ham.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere