*Nettavisen* Sport.

Rooney: - Vi kjemper for van Gaal

Manchester Uniteds lagkaptein Wayne Rooney sa torsdag at han og lagkameratene kjemper for å berge jobben til manager Louis van Gaal. Foto: Martin Rickett (Pa Photos)

Manchester Uniteds lagkaptein Wayne Rooney sa torsdag at han og lagkameratene kjemper for å berge jobben til manager Louis van Gaal.

Ifølge britiske medier er nederlenderen i stor fare for å få sparken etter at laget har spilt seks kamper på rad uten seier. Han stormet ut av sin ukentlige pressekonferanse onsdag etter først å ha kritisert medienes spekulasjoner om hans framtid i jobben.

Selv om ryktene forteller om misnøye med van Gaals metoder blant spillerne, sier Rooney at spillerne står samlet bak sin manager.

– Vi kjemper for manageren og prøver å få resultatene som kan snu situasjonen, sa han til Sky Sports.

– Det er mange som snakker om ting de tror foregår, selv om de som skriver det ikke vet noe om hva som skjer.

United falt til femteplass i Premier League da Alexander Tettey ga Norwich 2-1-seier på Old Trafford forrige helg. Det var storklubbens tredje tap på rad i ulike turneringer.

Laget gjester Stoke lørdag og tar imot Chelsea til Old Trafford mandag.

Van Gaal sa onsdag at alle spekulasjonene har påvirket familien hans, og Rooney føler med sjefen sin.

– Vi har alle familie. Noen ganger skrives det ting som det ikke er hyggelig at dine nærmeste får lese, sa 30-åringen.

– Det er tungt, men det er del av fotballen. Det er ikke gøy å bli kritisert uke etter uke. Det er vanskelig for oss spillere også. Vi er stolte av natur, og stolte over å spille for Manchester United.

Van Gaal har medgitt at han er avhengig av en seier mot Stoke.

– Ja, for etter tre tap på rad trenger du en seier. Vi har innstilt oss på å greie det, men det blir ikke lett. Stoke har for eksempel slått Manchester City, og det er en spesiell bane. Det er mange omstendigheter der som ikke gjør det lett å spille god fotball, sa han til MUTV. (©NTB)

Annonsebilag