*Nettavisen* Sport.

Rooney benkes på landslaget

Foto: Getty Images/All Over Press

- Jeg har benket mange gode spillere i min managerkarriere, sier Fabio Capello.

10.10.11 10:05

Torsdag ble Wayne Rooneys far arrestert i forbindelse med en kampfiksingsak som etterforskes i Storbritannia. Totalt ble ni personer i Glasgow og på Merseyside arrestert, og én av disse var Wayne Rooney senior.

En annen var Motherwell-spilleren Steve Jennings, som er under politiets lupe etter sin utvisning i en kamp mot Hearts i fjor.

Pådro seg rødt kort
Fredag spilte Wayne Rooney for England mot Montenegro. Kampen endte 2-2 og sikret England en plass i EM-sluttspillet i Polen og Ukraina neste sommer.

Manchester Uniteds stjernespiss fikk imidlertid kampen ødelagt av sitt eget temperament. Rooney fikk direkte rødt kort etter at han sparket til en Montenegro-spiller etter 73 minutter.

Se hendelsen her (Rooneys utvisning kommer to minutter ut i videoen).

Nå gjør landslagssjef Fabio Capello det klart at Wayne Rooney vil bli plassert på innbytterbenken i neste kamp. 25-åringen vil sone karantene i første og kanskje også andre kamp i gruppespillet i EM, men allerede i neste landskamp - privatkampen mot Spania - må Rooney finne seg i å være benkevarmer.

- Jeg må finne en løsning for den første kampen, eller de to første kampene, som Rooney skulle ha spilt. Hvis jeg finner en løsning, må han jobbe for å komme tilbake i startelleveren. Absolutt. Jeg har 23 spillere, sier Capello ifølge The Indpendent.

Mange gode spisser
På spørsmål om han virkelig kan benke en så god spiller, svarer Capello bekreftende.

- Jeg har benket mange gode spillere i min managerkarriere. Jeg velger alltid den som for meg er best i det aktuelle øyeblikket.

Italienerens plan er nå å sette Rooney på benken også i privatlandskampene fram mot sluttspillet. England har uvanlig mange gode spisser for tiden, etter at både Danny Welbeck og Daniel Sturridge har fått sine gjennombrudd i Premier League.

- Av og til vil Rooney komme innpå i pausen. Jeg må forberede en førsteellever. Jeg har mange gode spisser for tiden og må finne en løsning. Det blir interessant.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.