RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rooney blåser i Beckenbauer

Foto: DARREN STAPLES (Reuters)
Wayne Rooney gir blaffen i Franz Beckenbauers kritikk av England.

Den tyske fotballegenden, som har VM-gull både som spiller og trener, var raskt ute og slaktet den engelske spillestilen etter at Fabio Capellos menn måtte nøye seg med 1-1 i åpningskampen mot USA.

- Englands spill mot USA hadde lite med fotball å gjøre. Det så ut som de hadde falt tilbake til de dårlige gamle dager med spark og løp, skrev Beckenbauer i sin VM-spalte i den sørafrikanske avisen The Times.

Tyskeren hevdet videre at England nå må betale prisen for at klubbene i Premier League har hentet mange utenlandske stjerner de siste sesongene.

Les også: - Rooney er perfekt for Real

- Ikke redde
Wayne Rooney lar seg imidlertid ikke hisse opp av tyskerens kritikk. Han trekker i stedet på skuldrene over det hele.

- Han har rett til å mene det han vil. Han kan si akkurat det han vil – og tenke hva han vil, sa Rooney da han møtte pressen i Sør-Afrika onsdag.

Han klarte likevel ikke dy seg helt.

- Vi spiller definitivt ikke spark og løp, så disse utspillene bryr vi oss egentlig ingenting om, sa Manchester United-stjernen.

England har imidlertid også måttet tåle kritikk fra flere enn Beckenbauer etter sin første opptreden i VM. USAs målscorer Clint Dempsey hevdet at engelskmennene virket redde for å tape – og derfor våget lite.

Også det måtte Rooney svare for.

- Jeg vet ikke, lo United-spissen da han fikk spørsmålet – før han fortsatte:

- Hadde de to eller tre skudd på mål fra distanse? USA hadde vel egentlig bare én målsjanse, så jeg tror ikke det var noe frykt fra vår side. Vi fikk dessverre ikke seieren, men redde var vi ikke.

Avviser Cappelo-prat
I dagene før Englands åpningskamp var det mye fokus på Rooneys temperament. 24-åringen snakket på seg et gult kort i generalprøven, og i etterkant ble det stilt spørsmål ved om superspissen kunne finne på å gjøre det samme i VM.

For fire år siden ble han utvist i kvartfinalen mot Portugal – da England forsvant ut av mesterskapet.

Ifølge britiske medier skal landslagssjef Capello ha snakket med Rooney om saken, men det avviste hovedpersonen onsdag.

- Han har ikke nevnt noe til meg om disiplinen min, sa Rooney – og tilføyde:

- Disiplinen min er helt fin. Sist jeg fikk gult kort på landslaget var vel for to eller tre år siden, så det blir intet problem.

Det røde kortet for fire år siden er glemt.

- Jeg var skuffet over å bli utvist mot Portugal, men jeg har lagt det bak meg. Det er ikke noe jeg tenker på, sa Rooney.

Føler ikke press
Om han ikke har mye til overs for Franz Beckenbauer, innrømmer Manchester United-profilen at han lot seg imponere over Tyskland i 4-0-seieren over Australia.

- Tyskland så bra ut. I tillegg var jeg imponert over disiplinen til Elfenbenskysten mot Portugal, men foruten Tyskland synes jeg ikke noen lag har stått fram. Alle kampene har vært jevne, sa Rooney.

England skal ut i sin neste kamp mot Algerie kommende fredag. Der bør det bli seier.

Rooney avviser at han føler press rundt å åpne målkontoen:

- Jeg føler ikke noe press. Så lenge laget gjør det bra og vi vinner de neste to kampene, er jeg fornøyd, sa han. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere