Rooney blomstrer uten Ronaldo

Foto: Reuters/Scanpix

Savnet etter Cristiano Ronaldo blir til å leve med hvis Wayne Rooney fortsetter som han har startet.

16.08.09 18:17

MAN. UNITED - BIRMINGHAM 1-0: 25 mål har Wayne Rooney (23) satt seg som mål denne sesongen.

– Jeg har alltid sagt at jeg burde score flere mål enn jeg gjør, og forhåpentligvis så skjer det denne sesongen, sa Manchester Uniteds stjernespiss før sesongstart.

13 mål i snitt
Han har rett i at han burde score flere mål enn han har gjort. I United-trøya har han gjennomsnittlig scoret 13 ligamål per sesong. Nå står han med ett mål på én ligakamp etter at han søndag ble matchvinner da Manchester United slo Birmingham 1-0 hjemme på Old Trafford.

I tillegg scoret han mot Chelsea i Community Shield, mot Valencia i siste treningskamp og i oppkjøringen til denne sesongen scoret han i to av Uniteds fire treningskamper i Asia.

Fortsetter han som han har startet, klarer han ikke bare å nå målet på 25 mål, men også å dempe klubbens savn av Cristiano Ronaldo, som ble solgt til Real Madrid i sommer.

Rooney var nær ved å score flere ganger mot Birmingham, ikke minst da han i sluttminuttene headet like utenfor etter et godt innlegg fra venstrekanten.

Foto: Scanpix

Nesten for Benitez
United vant fortjent, men ikke uten at Birmingham fikk vist at klubben har noe å gjøre i Premier League.

Cristian Benitez kom til en stor målsjanse like etter at han ble byttet inn for Lee Carsley. Ecuadorianeren lurte Uniteds offsidefelle, men Ben Foster fikk så vidt en hånd på skuddet og avverget til hjørnespark.

Darren Fletcher burde ha økt ledelsen til 2-0 da han på overtid i første omgang fikk avslutte fra seks meter, da han sto upresset midt foran mål, men skotten skjøt utenfor.

Birmingham kom til et par farlige skudd også. Keith Faheys knallharde langskudd fra 25 meter i det 58. minutt skapte trøbbel for Foster, og Cameron Jerome yppet seg med et skudd fra 20 meter i første omgang.

Skadetrøbbel i forsvar
Et drøyt kvarter før slutt fikk en Liverpool-legende sin debut for Manchester United. Michael Owen kom inn for Dimitar Berbatov. Owen fikk sjansen på overtid, alene med Joe Hart i Birmingham-målet, men den innleide Manchester City-keeperen reddet til corner.

Ferguson stilte med et kraftig svekket forsvar. Skotten har visst en stund at Nemanja Vidic ikke ville bli spilleklar, men fredag skadet også stopperkollega Rio Ferdinand seg. Den tidligere balletdanseren pådro seg en strekk i låret på trening.

- Jeg vet ikke hvor lenge han er borte. Vi sender ham til en undersøkelse på mandag, sier Ferguson ifølge Sky Sports.

John O'Shea og Jonny Evans gjorde sitt til at savnet av Vidic og Ferdinand ikke ble spesielt merkbart, i alle fall ikke før også Evans pådro seg en skade. Han forlot kampen et kvarter før slutt, til fordel for Wes Brown.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.