RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rooney er tilbake

Foto: Andrew Yates / AFP
Sist oppdatert:
Er seriegullet sikret nå som scoringsfoten til Wayne Rooney har våknet?

MANCHESTER UNITED - ASTON VILLA 3-1:

Undertegnede trenger ikke gjøre leserne oppmerksomme på at Wayne Rooney ikke har vært i nærheten av fjorårets scoringsform, med kun ett spillermål denne sesongen.

Men mot Aston Villa ringte vekkerklokka. Rooneys scoringsfot våknet etter 51 sekunder.

Deretter var den i storform gjennom hele kampen og scoret også 2-0-målet i 3-1-seieren over Villa.

Tre poeng rikere er United fortsatt fem poeng foran serietoer Arsenal, og med Rooney tilbake på scoringslista må man kunne spørre:

Er Premier League avgjort?

29 strake uten tap
United har ennå til gode å tape denne sesongen, og med seieren over Aston Villa står klubben nå med 29 strake kamper og ti måneder uten tap i Premier League. Det er ny klubbrekord.

Men det har vært nære på flere ganger. Mot Blackpool i sin forrige seriekamp snudde djevlene 0-2 til 3-2-seier. Ille kunne det også ha gått mot nettopp Aston Villa da de to møttes i høst. Villa ledet 2-0 før United started opphentingen de siste ti minuttene og reddet uavgjort.

Men hjemmesterke United, som nå har vunnet tolv av tretten mulige kamper på Old Trafford denne sesongen, sparte supporterne for spenningen tirsdag.

Både Patrice Evra, Rio Ferdinand, Nemanja Vidic og Dimitar Berbatov var en del av startoppstillingen til Ferguson etter at de mistet forrige kamp. Det samme var Edwin van der Sar, som ikke spilte mot Southampton i FA-cupen lørdag da Anders Lindegaard debuterte.

Og med den sterke forsvarsrekka tilbake hadde ikke Aston Villa mye å bidra med på Old Trafford.

Rooney-mål før minuttet var spilt
Rooney scoret sitt første spillermål i Premier League denne sesongen 1. januar. Da hadde sesongen allerede vart i nesten fem måneder.

Mot Aston Villa trengte han kun 51 sekunder på å sende United i ledelsen. Van der Sar sendte ballen oppover banen fra 16-meteren og rett i beina på Rooney, som var på plass i bakrom. På sin andre touch sendte han ballen i mål og United opp i 1-0.

Endelig.

Og sjokkscoringen var nok akkurat det Rooney trengte. For han var ikke til å kjenne igjen og spilte glimrende på topp sammen med Berbatov resten av kampen.

Vidic scoret med beina
Ett minutt på overtid i den første omgangen kom den andre nettkjenningen. På et innlegg fra Nani bredsidet engelskmannen inn 2-0 og United gikk til pause med en fortjent og tilsynelatende sikker ledelse.

Men Villa hørte vekkerklokken til Rooney etter hvilen, og våknet plutselig på Old Trafford. Ti minutter ut i omgangen reduserte Darren Bent til 2-1 og skapte en viss spenning i kampen.

Fem minutter var imidlertid alt United trengte for å avgjøre matchen. Vidic var på plass i boksen og gjorde, i likhet med Rooney, noe han ikke har gjort på veldig lenge: han scoret med beina. Midtstopperen er utvilsomt best med hodet, men serberen fastsatte til 3-1 med et knallhardt skudd fra tolv meter.

Kan noen slå United?
Dermed er det liten tvil om hvem som topper Premier League. United virker å være uslåelige, og har fortsatt fem poeng ned til Arsenal, ni til Manchester City og ti til Chelsea. Men klubben har flere tøffe kampen foran seg. Ferguson har igjen Manchester City og Chelsea på Old Trafford, samt tøffe bortekamper mot Chelsea, Liverpool og Arsenal.

Aston Villa sto før United-kampen med sju poeng på tre kamper, men etter tapet er de fortsatt en del av tabellens nederste halvdel. klubben ligger på 13.-plassen med like mange poeng som Blackpool på plassen over, og ett poeng foran Everton på plassen under.

Én nysignering på banen
United har som kjent vært usedvanlig stille på overgangsfronten denne sesongen. Det eneste Alex Ferguson foretok seg på deadline day var et salg av 19-åringen Cameron Stewart til Hull City.

Aston Villa hentet inn Michael Bradley på lån fra Borussia Mönchengladbach, samt Makoun, som fikk sin debut mot United. Det gjorde imidlertid liten forskjell at Stephen Ireland og Isaiah Osbourne ble lånt ut. Verken av dem har dominert Villa-troppen denne sesongen.

Dét har Darren Bent gjort siden han signerte med klubben tidligere denne måneden. Mot United scoret spissen sitt andre Villa-mål.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere