*Nettavisen* Sport.

Rooney fnyser av Scholes-kritikk

DEBATT: Paul Scholes og Wayne Rooney har havnet i en liten ordkrig før VM. Foto: Mike Egerton (Pa Photos)

- Jeg er ikke interessert.

Tidligere Manchester United-helt Paul Scholes har skapt debatt i England før VM. Rødtoppen gikk nylig ut og kritiserte sin gamle lagkamerat Wayne Rooney.

Scholes mener Rooney var på toppen av karrieren for to år siden, og at han ikke lenger bør være et automatisk lag på et England-landslag med flere gode alternativer. Scholes mener Rooney like gjerne kan vike plass på topp, og eventuelt spille ute til venstre.

- Ikke interessert
Rooney? Han er ikke overraskende uenig.

- For å være ærlig, er jeg ikke interessert i hva andre sier. Jeg er bare interessert i hva Roy Hodgson, trenerstaben og folkene rundt meg sier. Det er mange som har meninger, men jeg er ikke enig, sier Rooney ifølge The Guardian.

- Han har vært lagkameraten min, men han har også vært lenge borte fra førstelaget (til United). Jeg har lagt merke til at mange i pressen sier at han har trent meg, og vært tett på meg i lang tid, men det har han ikke. Men jeg skal ikke reagere på det han sier. Han har sine meninger, og jeg lar det bli med det, sier Rooney.

Får Moyes-støtte
I 2-2-kampen mot Equador onsdag scoret han sitt 39. landslagsmål i karrieren.

David Moyes, Rooneys tidligere manager på Old Trafford, så England-kampen fra Miami. Nå slenger til og med Moyes seg på debatten.

- Jeg mener Wayne bidrar best fra en plass sentralt i banen. Han er mer mentalt til stede i år enn på samme tid i fjor, og han spiller bra. Han er i god form og har påpekt at han ønsker å gjøre et godt VM, og det må vi stole på, sier Moyes ifølge The Guardian.

- Han vil være fast bestemt på å gjøre det bra. Han vet hvor viktig VM er for ham, og han er desperat etter å vise seg frem, tror den sparkede United-sjefen.

- Ikke noe problem
Rooney bedyrer selv at han ikke skal klage hvis Hodgson ønsker å bruke ham i en kantrolle.

- Manageren trenger ikke å forklare hva jeg skal gjøre, jeg vet veldig godt hvordan jeg skal spille i den rollen. Og jeg har ingen problemer med å spille der. Jeg har bevist gjentatte ganger gjennom årene at jeg kan spille der, og det blir opp til manageren. Det handler ikke om meg, men om laget. Hvis manageren ønsker å bruke meg på topp, til venstre, til høyre - jeg er glad uansett, sier Rooney.

England åpner VM med kamp mot Italia 15. juni. De andre lagene i gruppe D er Costa Rica og Uruguay.

LES OGSÅ:


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.