Rooney fortsatte storspillet

Foto: Reuters/Scanpix

Mens Frank Lampard ble benket for første gang på fire år.

03.09.11 09:13

BULGARIA - ENGLAND 0-3:

Wayne Rooney, som hadde en trøblete sesong i fjor, er tilbake for fullt i Premier League, og har nettet fem ganger for Manchester United denne sesongen.

Spissen tok med seg scoringsfoten til EM-kvalifiseringskampen mellom England og Bulgaria, og puttet to mål da de tre løvene enkelt tok med seg tre poeng.

Lampard benket
Bolton-stopperen Gary Cahill scoret sitt første landslagsmål da han satte inn 1-0 etter 13 minutter.

Deretter handlet det meste om Rooney, som satte inn to mål før den første omgangen var omme. Det første av disse kom på et lekkert hodestøt, mens det andre var et resultat av flott samarbeid med klubbkollega Ashley Young.

- Rooney kjempet, løp, og var en viktig angriper for oss. Han er en leder på banen, sa Fabio Capello etter kampen, ifølge Sky Sports.

England spilte for øvrig uten Frank Lampard, som for første gang på fire år ble benket i en tellende kamp for landslaget. Scott Parker og Gareth Barry fikk isteden tillit.

- Det var en tøff avgjørelse, med jeg bestemte meg for Barry fordi jeg så at han var i bra form den forrige kampen han spilte. Frank er alltid en viktig spille for landslaget, men han jobber med å bli bedre nå, og er ikke i toppform, sa Fabio Capello om avgjørelsen.

Topper gruppen
England gjennomførte en god kamp, og tok med seg tre poeng etter 3-0-seieren.

Landslagssjefen var likevel ikke over seg av begeistring.

- Vi har gode spillere med masse kvalitet, spesielt teknisk, men det har forbedringspotensial, sa han etter kampen, og la til:

- Det var viktig at vi vant i dag.

England leder gruppe G med 14 poeng. Montenegro, som er gruppetoer, tapte fredag mot Wales, og har dermed tre poeng opp til engelskmennene. Med to kamper igjen er altså Capello på god vei mot EM-sluttspillet i 2012.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: EM-kvalifisering

Mest lest på Sport

Annonsebilag