RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rooney kan bli OL-helt

Foto: IAN KINGTON (AFP)
Storbritannia kan stille med Rooney, Giggs og Beckham i OL på hjemmebane.

OL var nok ikke noe Wayne Rooney tenkte på for et par uker siden. Men så sparket han ned Miodrag Dzudovic i EM-kvalifiseringskampen mot Montenegro og fikk tre kampers utestengelse.

Dermed går han glipp av alle gruppespillkampene i EM, og landslagssjef Fabio Capello vurderer å utelate spissen helt fra EM-troppen.

Får spille både OL og EM
Det gjør at det åpner seg en ny mulighet for Manchester United-spissen, nemlig OL på hjemmebane. Det engelske fotballforbundet (FA) åpner nemlig døren for at deres landslagsspillere som spiller få kamper i EM også kan få delta i OL på sensommeren.

- Vi kommer ikke til å si at de som drar til EM ikke kan spille i OL, sier Adrian Bevington i FA ifølge The Guardian.

I OL er det Storbritannia som deltar og ikke England. I 18-mannstroppen til OL-trener Stuart Pearce består i hovedsak av U23-spillere, men hver nasjon kan ta med tre eldre spillere. Det mener britisk presse at nå kan bli Rooney, Ryan Giggs og David Beckham.

- Dette er noe Stuart må vurdere. Men førsteprioritet for Wayne Rooney og det engelske laget er EM, sier Bevington.

Bale og Ramsey?
Det har vært uenigheter blant de fire fotballforbundene i Wales, England, Skottland og Nord-Irland om hvilke nasjoner spillere bør hentes fra. Men Pearce vil vurdere spillere fra alle landene.

- Jeg kommer ikke til å bare velge engelske spillere. Alle hjemmenasjonene må stille sine spillere til rådighet, sier Pearce.

Det betyr at spillere som Gareth Bale og Aaron Ramsey fra Wales og Barry Bannan fra Skottland kan bli tatt ut.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere