Rooney-kanon ødela Kaka-festen

Manchester United og Milan bidro til et fyrverkeri av en fotballkamp på Old Trafford tirsdag kveld. I sentrum av begivenhetene: Wayne Rooney.

25.04.07 08:41

MANCHESTER UNITED – MILAN 3-2: Prioriterte du «Frustrerte Fruer» tirsdag kveld? Feil valg. Samtidig bød nemlig Manchester United og Milan opp til fest på Old Trafford, som definitivt var rett sted å være for fotballens feinschmeckere nevnte aften.

Godstolen med Roar Stokke ringside var heller intet dårlig alternativ, og for en kamp man skulle bli vitne til!

Bare fem minutter var gått før United scoret sitt første for kvelden. En United-corner ble møtt av pannebrasken til Cristiano Ronaldo, Dida fikk bare halvveis blokkert, og en aktiv Gabriel Heinze gjorde det vanskelig for Milan-keeperen, som kun fikk dyttet ballen i eget mål.

En drømmestart for hjemmelaget. Og det skulle komme flere, men Milan ville også være med på leken.

United fortsatte å presse på, men Dida hadde en (ellers) god dag i Milan-målet, og fikk blant annet dyttet en suser fra Carrick ut til corner etter et kvarters spill. I stedet var det Milan som kjempet seg inn i kampen – eller mer korrekt:

Brasilianske Kaka.

Kaka-magi
25-åringen utliknet først til 1-1 da han rykket i fra Heinze og satte ballen i det lengste hjørnet, for deretter å trille ball i hatt med United forsvaret åtte minutter før pausen. Mens Gabriel Heinze og Patrice Evra kolliderte og lå hjelpeløse på bakken, trillet Kaka rolig inn 2-1 forbi en sjanseløs Edwin van der Sar og jublet hemningsløst.

United var i trøbbel, men pauseteen varmet.

Old Trafford-laget kom ut i et kjempetempo i andre omgang, og burde ha utlignet til 2-2 etter bare fire minutters spill, da Michael Carrick fikk muligheten upresset fra seks meter. Ballen i nettveggen, men ikke da Wayne Rooney dukket opp ti minutter senere. Pauls Scholes spilte landslagskollegaen igjennom med et utsøkt chip, og til tross for at han bare fikk en halvveis treff, spratt ballen under Dida og i mål. 2-2, og det var ikke slutt.

Rooney - ganger to

United fortsatte å presse på mot et Milan-lag som etter hvert fikk mer enn nok med å forsvare seg. Bare fem minutter senere så «alle» ballen i mål da Rooney spilte igjennom Fletcher, men en utrolig redning fra Dida gjorde at Milan fortsatt hang med.

Men det var helt til Wayne Rooney dukket opp på overtid. Den engelske landslagsspilleren sendte av gårde en kanon i korthjørnet, og dermed er det meget åpent foran returoppgjøret i Milano. En strek i regningen for United er imidlertid Patrice Evras gule kort i førsteomgangen, som gjør at franskmannen mister returoppgjøret neste onsdag.

Dette var forøvrig første gang på to år at Milan slapp inn tre mål i en Mesterliga-kamp. Sist gang var mot Liverpool i finalen i 2005.

Lykkelig Ferguson
Sir Alex Ferguson var en meget fornøyd herremann etter seieren over Milan.

- Vi hadde styringa på kampen, og utligningen gav oss drivkfraten vi trengte for å vinne, mener United-manageren.

- Vi spilte tidvis strålende fotball, og resultatet gir oss en glimrende mulighet, mener Ferguson.

Wayne Rooney mener også United har god sjanse til å nå finalen etter 3-2-seieren.

- Det var en vanskelig kamp, men vi fortsatte selv om det tok tid. Vi visste at en seier ville gjøre det litt lettere for oss i bortekampen.

- Og å få vinnermålet i det siste minutt er en stor følelse, sa tomålsscoreren til ITV etter kampen.Hvem går til Mesterliga-finalen i Aten - United eller Milan? Ta debatten her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag