*Nettavisen* Sport.

Rooney ler av Mancini-påstander

Foto: Ap

Roberto Mancini mener United-spissen fikk Kompany utvist.

09.01.12 12:56

Etter søndagens 3-2-tap for Manchester United gjorde Roberto Mancini det helt klart at Manchester City kom til å anke Vincent Kompanys røde kort.

Allerede etter 12 minutter av FA-cupoppgjøret ble belgieren sendt i garderoben etter en takling av Nani.

- Rooney påvirket Foy
Roberto Mancini mener at Wayne Rooney var delaktig i å få Manchester Citys midtstopper utvist.

- Det var ikke rødt kort. Rooney fortalte ham hva han skulle gjøre. Han sto rett ved dommeren, sier Mancini ifølge Telegraph.

På spørsmål om han gir Rooney skylden for å påvirke dommerens avgjørelse, svarer italieneren følgende:

- Ja, men jeg vil ikke snakke om dommeren. Vi kommer til å anke, og jeg er sikker på at vi kommer til å vinne den. Kan du forklare meg hvorfor det var et rødt kort? spurte Mancini retorisk.

Rooney var raskt ute med å forsvare seg på Twitter:

- Det er artig at folk tror jeg fikk Kompany utvist. Det var ikke jeg som dømte, og det var ikke jeg som viste ham det røde kortet. Men det var et klart rødt kort, og en tofotstakling, skriver Rooney på Twitter.

- Kompany har gjort det før
Ikke uventet var Sir Alex Ferguson av den oppfatning at kortet var helt korrekt idømt. Skotten mener Nani var heldig som kom fra situasjonen uten skade.

- Det var en klar utvisning. Nani var heldig med at det ikke var noe kontakt der. En tofotstakling over bakken er rødt kort. Intensjonen var der og det kunne blitt stygt, sier Ferguson.

Manchester Uniteds manager hevder også at det er langt ifra første gang at City-kapteinen setter inn slike taklinger.

- Jeg har sett ham gjøre det før, men han har kanskje sluppet unna med det. Vi var heldige. Hadde han truffet Nani, ville han fått et virkelig problem.

- Vi vinner ligaen
Til tross for tapet, ser Roberto Mancini på sitt lag som de moralske vinnerne av Manchester-derbyet og er sikker på at laget nå kan vinne ligaen.

- Jeg tror dette var viktig for oss med tanke på ligaen. United skal være det beste laget i England og hvis vi kan spille slik mot dem med ti spillere, og med den holdningen i hver kamp, kommer vi til å vinne Premier League.

Han benyttet også anledningen til å minne om hva som skjedde da Manchester United måtte spille med en mann mindre i seriekampen mot City.

- Da United spilte med ti mann i 40 minutter, tapte de 6-1. Vi spilt med en mindre i 80 minutter og slapp de ikke til en målsjanse i andre omgang.

28. april møtes lagene igjen til det som kan bli en ren finale om Premier League-tittelen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag