Rooney mister hele gruppespillet i EM

Foto: Getty Images / All Over Press

Det røde kortet mot Montenegro ble skjebnesvangert.

13.10.11 19:48

England ble lørdag klare for EM-sluttspillet etter at de spilte 2-2 borte mot Montenegro. Det ble imidlertid overskygget av Wayne Rooneys røde kort.

United-spissen fikk direkte rødt kort etter at han sparket til Montenegro-spiller Miodrag Dzudovic etter 73 minutter.

Skrev nådebrev
Rooney beklaget seg, og sendte denne uken et brev til UEFA, der han ba om nåde. I brevet påpekte Rooney at han har forbedret disiplinen de siste sesongene, og er ikke blitt utvist i noen landskamp på fem år.

Han har heller ikke blitt utvist for Manchester United siden mars 2009.

Men United-stjernen fikk ikke den responsen han håpet på.

Tre kampers suspensjon
Torsdag avgjorde nemlig UEFAs disiplinærkomité at Rooney får tre kampers suspensjon, og mister dermed alle Englands kamper i gruppespillet under sommerens EM-sluttspill.

Det melder BBC.

Det engelske fotballforbundet har nå tre dager på seg til å anke suspensjonen. Om suspensjonen opprettholdes, må Fabio Capello vurdere om Rooney i det hele tatt skal være med i troppen England sender til EM.

Owen synes det er strengt
England må nemlig registrere 23 spillere til EM-sluttspillet, og spillerlisten må sendes senest ti dager før EM braker løs 8. juni.

Michael Owen spiller sammen med Wayne Rooney i Manchester United, og de to har tidligere dannet spisspar for det engelske landslaget. Owen var tidlig ute med å støtte lagkameraten.

- Skuffende nyheter om Wayne Rooney. Mister tre kamper på en så stor scene – det virker litt strengt, skriver Owen på sin Twitter-konto.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.