RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rooney mister hele gruppespillet i EM

Foto: Getty Images / All Over Press
Sist oppdatert:
Det røde kortet mot Montenegro ble skjebnesvangert.

England ble lørdag klare for EM-sluttspillet etter at de spilte 2-2 borte mot Montenegro. Det ble imidlertid overskygget av Wayne Rooneys røde kort.

United-spissen fikk direkte rødt kort etter at han sparket til Montenegro-spiller Miodrag Dzudovic etter 73 minutter.

Skrev nådebrev
Rooney beklaget seg, og sendte denne uken et brev til UEFA, der han ba om nåde. I brevet påpekte Rooney at han har forbedret disiplinen de siste sesongene, og er ikke blitt utvist i noen landskamp på fem år.

Han har heller ikke blitt utvist for Manchester United siden mars 2009.

Men United-stjernen fikk ikke den responsen han håpet på.

Tre kampers suspensjon
Torsdag avgjorde nemlig UEFAs disiplinærkomité at Rooney får tre kampers suspensjon, og mister dermed alle Englands kamper i gruppespillet under sommerens EM-sluttspill.

Det melder BBC.

Det engelske fotballforbundet har nå tre dager på seg til å anke suspensjonen. Om suspensjonen opprettholdes, må Fabio Capello vurdere om Rooney i det hele tatt skal være med i troppen England sender til EM.

Owen synes det er strengt
England må nemlig registrere 23 spillere til EM-sluttspillet, og spillerlisten må sendes senest ti dager før EM braker løs 8. juni.

Michael Owen spiller sammen med Wayne Rooney i Manchester United, og de to har tidligere dannet spisspar for det engelske landslaget. Owen var tidlig ute med å støtte lagkameraten.

- Skuffende nyheter om Wayne Rooney. Mister tre kamper på en så stor scene – det virker litt strengt, skriver Owen på sin Twitter-konto.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere