*Nettavisen* Sport.

Rooney reddet England fra poengtap

AVGJORDE: Englands Wayne Rooney avgjorde kampen mot Slovenia med sitt 3-2-mål like før slutt. Foto: John Sibley (Reuters)

Nå er Manchester United-spilleren kun ett mål bak rekorden til Sir Bobby Charlton.

14.06.15 20:51

SLOVENIA - ENGLAND 2-3:

Jack Wilshere så ut til å bli den store helten for England etter to perlescoringer i den andre omgangen.

Men seks minutter før fulltid stanget Nejc Pecnik inn 2-2-målet for Slovenia.

Det holdt imidlertid ikke til poeng for hjemmelaget, for fire minutter før slutt fikk Wayne Rooney æren av å fastsette sluttresultatet til engelsk 3-2-seier.

Dermed har England fortsatt ikke avgitt poeng i EM-kvalifiseringsgruppe E, etter seks spilte kamper. Roy Hodgsons menn har ni poeng ned til Slovenia som ligger på andreplass.

- Det er herlig å score seiersmålet, men det viktigste for å snu dette var laginnsatsen. Vi kom heltente ut til andre omgang, sa Rooney.

Jaktet scoringsrekord
England var ubeseiret i EM-kvalifiseringen før møtet med Slovenia på Stadion Stoice.

I forkant av oppgjøret var det mye fokus på om Wayne Rooney ville klare å tangere scoringsrekorden til Sir Bobby Charlton, men Milivoje Novakovic sørget for at det fokuset forsvant i løpet av den første omgangen.

For like før pause ble spissen sendt alene igjennom med Joe Hart og sloveneren var iskald da han satte ballen forbi den engelske sisteskansen.

Whilshere-perler
England hadde scoret i samtlige kamper i EM-kvalifiseringen før oppgjøret borte mot gruppetoer Slovenia.

En snau time ut i oppgjøret sørget Jack Wilshere for at det ble England-scoring også i dette oppgjøret. Arsenal-spilleren fikk ballen på 20 meter og klinket inn sitt første landslagsmål.

Et drøyt kvarter senere var 23-åringen fremme igjen. Adam Lallana hælflikket en passning fra Jordan Henderson videre til Wilshere. Fra rundt 25 meter banket han ballen opp i krysset på vakkert vis.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

SCORET: Englands Jack Wilshire (t.h.) og kunne juble sammen med lagkamerat Wayne Rooney etter at de vant EM-kvalifiseringskampen borte mot Slovenia. Foto: Mike Egerton (Pa Photos)

- Det var flott å få mine første mål for England, jeg har ventet lenge på det. Jeg hadde nok ikke forsøkt på det andre målet om jeg ikke allerede hadde scoret, for det første målet ga meg selvtillit, fortalte Wilshere ifølge NTB.

Rooney avgjorde
Det så ut til å gå mot en ny seier for England, men med syv minutter igjen av ordinær tid stanget Nejc Pecnik inn utligningen for Slovenia.

2-2-målet holdt imidlertid ikke til seier, for fire minutter før fulltid avsluttet Rooney en flott overgang for England med å lure ballen forbi vertenes sisteskanse.

Rooneys mål var hans 48. landslagsmål for England. Dermed tangerte han Gary Linaker, samtidig som han kun har ett mål opp til Sir Bobby Charlton som innehar scoringsrekorden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag