RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rooney-«scoring» satte sinner i kok

SCORET: Wayne Rooney satte inn 1-1 i møtet med Liverpool.
SCORET: Wayne Rooney satte inn 1-1 i møtet med Liverpool. Foto: Chris Trotman (AFP / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Først godkjent, så ombestemte dommeren seg.

MANCHESTER UNITED - LIVERPOOL 3-1:

Manchester United slo Liverpool 3-1 i finalen av turneringen International Champions Cup natt til tirsdag. Wayne Rooney, Juan Mata og Jesse Lindgaard scoret målene for United, mens Steven Gerrard scoret for Liverpool.

United gikk dermed seirende ut av turneringen. Liverpool tok ledelsen på straffe før pause, men to raske mål av United etter pause snudde kampen.

Det kunne også blitt 3-1 like etter. Wayne Rooney fikk først godkjent en scoring i det 64. minutt, men da dommeren så at ballen, en høy dupper fra Ashley Young, hadde vært ute før Rooney satte den i mål, ble det annullert.

- Nei, nei! Dømmer han mål der? skrev TV 2s Morten Langli på Twitter.

En rekke andre profiler og fans reagerte også på situasjonen på Twitter, men dommeren hindret nok en del frustrasjon ved å ombestemme seg.

På tampen satte likevel unggutten Jesse Lindgaard spikeren i kista.

Fornøyd Van Gaal
United-manager Louis van Gaal var fornøyd etter seieren mot Liverpool.

- Det er fint for fansen her i USA og der hjemme at vi slår Liverpool. Jeg tror vi ga fansen mye å glede seg over, og det er viktig, sier nederlenderen til Manchester United hjemmeside etter kampen.

Han er imidlertid tydelig på at alvoret virkelig starter 16. august.

- Det er bedre å vinne enn å tape i oppkjøringen, men den viktigste kampen er mot Swansea. Det er den vi må vinne, sier Van Gaal.

Gerrard på straffe
Det var United som hadde ballen mest i første omgang, men Liverpool var likevel det laget som virket farligst i angrep da de kom framover.

Rødtrøyene kom likevel til den første store sjansen tidlig i kampen. En livlig Ashley Young kom seg fri på kanten og la godt inn. I feltet ventet Javier Hernandez, men måltyven klarte ikke å stokke beina og somlet bort sjansen.

13 minutter var spilt da Liverpool gikk i angrep ved Raheem Sterling. Den raske angriperen danset forbi Phil Jones og stopperen måtte ty til ulovlige midler. Dommeren blåste straffe og fra krittet var Steven Gerrard sikker.

Veteranen sendte David De Gea én vei og ballen en annen.

I det 23. minutt var Liverpool på farten igjen. Philippe Coutinho fikk tid og rom i god posisjon og fyrte løs. Et godt skudd, men De Gea reddet mesterlig.

33 minutter var spilt da Sterling på ny gikk i bakken inne i feltet. Denne gangen fikk Liverpool-spilleren en pekefinger fra dommeren, men ikke kort.

For United var det Ashley Young som sto for mye, men bevegelsen inne i feltet var ikke bra nok og vingens gode innlegg ble tatt dårlig vare på. United hadde også noen dødballer i god posisjon, uten at det ga tellende resultat.

Liverpool-forsvaret med Martin Kelly, Martin Skrtel, Mamadou Sakho og Glen Johnson demmet også bra opp for Manchester United i første omgang.

Til pause sto det fortsatt 1-0 til Liverpools gule menn.

(artikkelen fortsetter under bildet)

POKALEN: Darren Fletcher og Wayne Rooney kunne løfte bøtta.


Snudde kampen
Andre omgang startet med ytterligere Liverpool-sjanser. Først brøt Gerrard bra og spilte fram Rickie Lambert, men spissens skudd var for svakt.

Like etter fant Coutinho fram til Sterling med en herlig pasning, men sistnevntes avslutning ble blokket ut til corner. Rett eter spilte Sterling fram til Coutinho, men den lille brasilianeren ble overmannet inne i United-feltet.

Liverpool så ut til å kjøre kampen, men i løpet av et par minutter snudde mye. Først utlignet de røde ved Wayne Rooney. Javier Hernandez spilte nydelig inn til spissen og Rooney avsluttet godt og forbi Simon Mignolet til 1-1.

Rett etter ordnet Juan Manuel Mata 2-1. Spanjolen fikk ballen av Luke Shaw og skjøt via Mamadou Sakho og i nettet. Mignolet ble satt ut av spill.

Plutselig var United i føringen.

Og Manchester-laget fortsatte. I det 64. minutt så det ut til at 3-1 var et faktum. Et langt innlegg havnet på nettaket, før ballen spratt ut igjen på banen og i beina på Wayne Rooney. Spissen scoret enkelt og det så først ut til at målet skulle bli godkjent. TV-bildene viste imidlertid at ballen var ute og det konkluderte til slutt dommerne, også. Dermed ble det ingen scoring.

Begge lag gjorde en del bytter utover i andre omgang og folk som Erme Can, Jordon Ibe, Shinji Kagawa, Nani og Tom Cleverley kom inn på banen.

Liverpool jaktet en utligning med det var i stedet United som skulle avgjøre. På tampen satte innbytter Jesse Lindgaard inn 3-1 og sikret seieren.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere