Rooney sikret Uniteds første hjemmeseier

Foto: Andrew Yates (Afp)

Det ble en dramatisk kamp på Old Trafford.

14.09.13 16:16

MANCHESTER UNITED - CRYSTAL PALACE 2-0:

Vertene jaktet sin første hjemmeseier for sesongen da de tok i mot Crystal Palace på Old Trafford lørdag ettermiddag.

Gjestene holdt lenge unna for de regjerende seriemesterne, men etter å ha blitt redusert til ti mann like før pause ble oppgaven for tøff for det nyopprykkete laget.

Robin van Persie scoret på straffe i situasjonen der Crystal Palace-spiller Kagisho Dikgacoi ble utvist, mens Wayne Rooney fastsatte sluttresultatet til 2-0 like før kampslutt.

Fire endringer
Manchester United-manager David Moyes gjorde fire endringer på laget som tapte for Liverpool i forrige serierunde. Hodeskadete Wayne Rooney var én av de fire som ble satt inn i startoppstillingen.

Rooney pådro seg et kutt i pannen etter et sammenstøt med Phil Jones på Manchester United-trening. Angriperen gikk glipp av Englands to VM-kvalkamper mot Moldova og Ukraina, men var tilbake fra start i lørdagens seriekamp.

LES OGSÅ:Moyes: - Det kan fort revne opp igjen.

Hjemmelaget styrte kampen på eget gress, men et godt organisert Crystal Palace sørget for at de regjerende seriemesterne ikke fikk en enkel oppgave med å sette ballen i mål.

Straffesituasjoner
Dommer Jonathan Moss hadde på sin side alt annet enn en enkel dag på jobben. Kamplederen delte ut kort i både gul og rød farge, i tillegg til å få servert flere vanskelige straffesituasjoner.

Ni minutter ut i kampen gikk Patrice Evra ned i feltet. Franskmannen falt ganske enkelt og Moss valgte å la spillet gå videre.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Andrew Yates (Afp)

Drøye ti minutter senere ble også Ashley Young felt innenfor 16-meteren. United-spilleren dro ut beinet, slik at han traff forsvarspilleren hardt i leggen, men han hadde trolig blitt felt uten den lille utstikkeren. Denne gangen valgte Moss å gi United-spilleren gult kort for filming.

Den avgjørelsen var TV 2s ekspertkomentator Morten Langli uenig i.

- Young burde hatt straffe, selv om han overdriver, fortalte han på TV 2 Sport i pausen.

Rett før pause ble Young felt nok en gang. Denne gangen ble det blåst straffe og Dikgacoi måtte forlate banen med rødt kort.

Robin van Persie satte ballen sikkert i mål, nede i venstre hjørne.

Før scoringen hadde for øvrig gjestene mulighet til å sjokkere vertene. En nydelig ball datt ned bak ryggen på Ferdinand, og der var Dwight Gayle som varter opp med et nydelig retningsbestemt mottak. Alene med de Gea vippet han imidlertid utenfor fra skrå vinkel.

Rooney avgjorde
83 minutter var spilt da Manchester United ble tildelt frispark i god posisjon.

Wayne Rooney stilte seg opp og dundret til. Ballen suste i mål, helt nede i hjørnet.

Dermed sikret hjemmelaget seier og tre poeng.

Fellaini-debut
Marouane Fellaini fikk sin United-debut da han kom inn for vertene etter en drøy time.

Belgieren fikk en meget varm velkomst foran et fullsatt Old Trafford, men klarte ikke å utmerke seg vesentlig i sin debut.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.