Gå til sidens hovedinnhold

Rooney skjøt United mot seriegull

Spørsmålet er om Reading ble snytt for straffe på Old Trafford.

MANCHESTER UNITED - READING 1-0:

Det så ikke ut som om en suveren serieleder tok imot et nesten fortapt bunnlag på Old Trafford lørdag kveld.

Manchester United, med fem seiere og én uavgjort på sine seks siste ligakamper, måtte slite for å få has på Reading, som sto med fire strake tap før oppgjøret på «Drømmenes Teater».

Men som så ofte før dro de røde djevlene til slutt i land tre poeng på eget gress.

Wayne Rooneys scoring midtveis i første omgang, da angriperens avslutning gikk via en Reading-spiller i nettet bak en utspilt keeper, var mer enn nok til at Manchester United har halvannen hånd på Premier League-pokalen.

15 poengs forsprang
For etter at Manchester City ikke klarte å score mot ti Everton-spillere tidligere på dagen, sørget Rooneys scoring for at rødtrøyene nå har 15 poengs forsprang på rivalene fra den andre kanten av byen.

Riktignok hentet City igjen åtte poeng på United i løpet av årets seks siste kamper sist sesong, men med ni kamper igjen å spille må Manchester United gå på en kollaps av de sjeldne for at noe lignende skal skje dette året.

- Jeg tror de er fornøyd. Nå er det 15 poeng foran City. Du så Ferguson var godt fornøyd, det er alt som teller, sier TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt etter kampen.

- Vi sitter selvfølgelig og ønsker oss superfotball og strålende underholdning, men United er interessert i å vinne. De er et fotballag som vil vinne. Og det gjør de, konstaterer han.

Sjefen selv vil imidlertid ikke ta noe for gitt.

- Det eneste du kan gjøre er å vinne neste kamp, sier sir Alex Ferguson etter kampslutt, ifølge BBC.

- Vi har Sunderland borte i neste kamp, som alltid er en tøff match, og så møter vi Manchester City hjemme. Du får ikke poeng og medaljer av å være selvtilfreds, sier United-sjefen.

Dagens matchvinner, Wayne Rooney, er enig.

- Det var en stor og veldig viktig seier, særlig siden City tapte tre poeng i dag. Vi er i en god posisjon, men vi må være profesjonelle og prøve å vinne alle kampene våre, sier Rooney til Sky Sports.

Solid De Gea-statistikk
Og kanskje sir Alexs formanende ord er på sin plass: Guttene hans imponerte nemlig ikke nevneverdig i lørdagens kveldskamp.

Mye av spillet foregikk faktisk på Uniteds banehalvdel, men Reading klarte ikke å overliste David De Gea i United-buret. Og keeperen er en av grunnene til at Manchester United nå er soleklare favoritter til å ta seriegullet:

Sisteskansen har ikke sluppet inn et mål i serien siden kampen mot Southampton 30. januar, da Jay Rodriguez scoret etter to minutter på Old Trafford.

Det betyr at keeperen nå har holdt nullen i 538 minutter (pluss tillegg) i seriesammenheng, eller 8 timer og 58 minutter - en statistikk som bokstavelig talt er gull verdt.

En annen viktig mann er Wayne Rooney.

Mens Robin van Persie opplever en måltørke, og ikke har scoret på sju kamper, var det spisskollegaen som sikret lørdagens tre poeng.

Snytt for straffe?
Scoringen kom etter 21 minutter, da Rio Ferdinand sto for et herlig forarbeid ved å føre ballen oppover på banen. Midtstopperen slapp ballen til Rooney, som fyrte løs fra 18 meters hold. Ballen gikk via en Reading-spiller og videre opp i krysset, og dermed var Reading-keeper Stuart Taylor utspilt.

Og det holdt, altså.

Spørsmålet er om Reading ble snytt for straffe tidlig i andre omgang, da Nemanja Vidic så ut til å rive ned Adrian Mariappa innenfor feltet på et hjørnespark.

- Denne her mener jeg han er heldig som slipper unna med, sier TV 2-ekspert Petter Myhre.

- Så strake armer og så tydelig som det der, uten å være i nærheten av ballen selv, da mener jeg at han lever farlig, sier han.

Reading beveget seg mer og mer framover på banen ettersom minuttene gikk, og forsøkte seg på en aldri så liten sluttspurt. Men United-forsvaret hadde stort sett kontroll, og sørget dermed for at de tre poengene ble igjen i Manchester.

Når ni kamper gjenstår, tyder dermed alt på at det blir seriegull på Manchester United denne sesongen.

Reklame

Black Friday: Her får du oversikt over alle salgene