RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rooney strålte uten van Persie

Sist oppdatert:
Manchester United begynte å ligne på seg selv igjen.

MANCHESTER UNITED - REAL SOCIEDAD 1-0:

Manchester United har hatt den verste sesongstarten på 24 år i Premier League, men toppet i det minste sin Champions League-gruppe før onsdagens møte med Real Sociedad på Old Trafford.

Engelskmennene har imidlertid slitt enormt mot spanske lag, og kun vunnet én av sine seks siste kamper mot spansk motstand på engelsk jord.

For United-supporterne som allerede skalv i nikkersen, hjalp det nok lite å se startoppstillingen David Moyes hadde valgt ut (eller måtte ta til takke med?). Midtstopperduoen Nemanja Vidic og Rio Ferdinand sto som ventet over på grunn av skader, og det var heller ingen Robin van Persie å se i troppen. Nederlenderen fikk hvile på grunn av noen vonde tær og en trøblete lyske han pådro seg under forrige helgs landslagsopphold.

United klarte likevel å vise seg fra en langt bedre side enn på svært lenge, og med kampens eneste scoring etter ett minutt, kunne David Moyes endelig favne om tre poeng igjen.

- Jeg synes vi spilte mye bra fotball, og vi burde ha vunnet med mer. Vi forsvarte oss bra og skapte mange sjanser, sa kampens store spiller, Wayne Rooney, til uefa.com etter kampen.

- Vi måtte vinne kampen, og det gjorde vi. Det var en god forestilling, men vi kunne og burde ha scoret mer, sa Moyes.

United topper dermed fortsatt gruppen, med ett poeng mer en Bayer Leverkusen, som slo Shaktar Donetsk 4-0 i sin gruppespillskamp onsdag.

Inspirert av supporterne
Sociedad har slitt i de to første gruppespillskampene, og lå før møtet på Old Trafford nederst på tabellen med null poeng. Spanjolene var følgelig avhengig ha seier for å ha realistiske muligheter til avansement.

Og mot et skadeskutt United, som kom rett fra skuffende 1-1 mot Southampton på hjemmebane i helgen, var mulighetene gode. Eller i alle fall bedre enn dårlige.

Men Moyes har en lang rekke av klassespillere bak van Persie, og onsdag begynte de endelig å fungere, for seg selv, men først og fremst sammen.

Noe av årsaken kan kanskje være tiltakene klubben har gjort for å øke stemningen på hjemmekamper. United-supporterne ble i forkant av Mesterliga-oppgjøret flyttet til den delen av tribunen som gir best akustikk, og forskjellen var merkbar. Allerede lenge før kampstart kunne man høre «Glory Glory» runge fra supporterne.

United-spillerne så i alle fall mer inspirerte ut enn på lenge, og anført av en fantastisk Rooney dominerte de totalt i den første omgangen. 1-0 kom allerede etter ett minutt, da Inigo Martínez var uheldig og plasserte ballen i eget nett. Rooney skal imidlertid ha all mulig honnør for arbeidet i forkant av selvmålet, da han dro av fire motstandere og klinket ballen i stanga. Returen gikk i Martínes og videre inn i nettmaskene.

Sjansekalas
Det som kanskje skulle ha vært en United-straffe, flere store Rooney-sjanser, og et korrekt annullert United-mål fulgte i den underholdende førsteomgangen. I tillegg haglet det med gule kort, og Sociedad kom nære utligning da Antoine Griezmann banket ballen opp i undersiden av tverrliggeren.

Det sto imidlertid 1-0 til pause, og det er et lite under at det også var stillingen etter 90 minutter. Andreomgangen var et eneste stort sjansekalas i begge ender, men i motsetning til 1-1-kampen mot Southampton i helgen, klarte United å holde buret rent helt til dommeren blåste av.

Dermed topper de tabellen, mens Sociedad ligger helt nerders med null poeng.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere