RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rosenborg blir ny sportsreality

Sist oppdatert:
Skal følges tett et helt år.

Dokumentarserien «Ingen banker RBK» er en ny sportsreality, der et TV-team fra Max skal følge Rosenborg gjennom et helt år.

Serien er under innspilling, og skal sendes i forkant av Tippeliga-sesongen 2017, skriver Discovery i en pressemelding tirsdag.

Dermed gjør Rosenborg det samme som Vålerenga hockey, Mjøndalen og Larviks håndballjenter: Lar kameraene bli med inn alle dører og lager TV-underholdning av dem.

Underholdningsbransjen

Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen mener slike TV-serier passer bra til bransjen han og klubben er i.

- Dette er et prosjekt vi har sagt ja til fordi vi vet det er stor interesse rundt Rosenborg. Vi må lære oss å leve med distraksjoner samtidig som publikum nå inviteres til å være med inn i de innerste sirklene. Vi er en del av underholdningsbransjen, og nå inviterer vi alle RBK-fans og fotballsupportere til å ta del i dagliglivet i Rosenborg, sier Ingebrigsten via pressemeldingen.

Det betyr at seerne skal få være med når Rosenborg skal forsvare seriegullet fra 2015, og mens de kjemper om å spille seg til en plass i Champions League denne sesongen.

Saken fortsetter under pollen

Programdirektør i Discovery Networks, som eier Max, er veldig fornøyd med å skulle produsere serien.

- Rosenborg er en klubb med fans over hele landet, noe som er unikt i norsk sportssammenheng. Vi er stolte og glade for å ha fått dette i stand, og tror det blir et perfekt vorspiel til Tippeligaen starter på Discovery-kanalene i 2017, sier programredaktør Eivind Landsverk.

Discovery Networks har sikret seg rettighetene til å vise Tippeligaen og OBOS-ligaen i seks år framover, med start fra 2017-sesongen.

Sesong 3

Vålerenga hockeys sportsreality «Iskrigerne» har blitt sendt i to sesonger på TV 2 allerede, og i desember ble det klart at det også skal spilles inn en sesong 3.

I år fikk det norske TV-publikummet stifte bekjentskap med to sportsklubber til. «Alle gutta» er en reality om Mjøndalen fotball, og følger annerledeslaget i sin opprykkssesong i Tippeligaen. De rykket imidlertid ned, og skal spille 1. divisjon kommende sesong.

Dessuten hadde «Larvikjentene» premiere 28. januar på TV3, en serie som følger Norges desidert beste kvinnehåndballag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere