RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Mini Jacobsen og Kåre Ingebrigtsen vil huske Odd Iversen som en av tidenes beste norske spillere.
Mini Jacobsen og Kåre Ingebrigtsen vil huske Odd Iversen som en av tidenes beste norske spillere. Foto: NTB Scanpix

Rosenborg-helter i sorg

Sist oppdatert:
- En forferdelig trist dag, sier Kåre Ingebrigtsen.

Rosenborg-familien er i sorg etter at det mandag ble kjent at legenden Odd Iversen har gått bort, 69 år gammel.

Nåværende RBK-trener Kåre Ingebrigtsen sier det er en tøff dag for klubben.

- Det er en forferdelig trist dag for Rosenborg-miljøet. Odd er en legende i Rosenborg og det er klart at dette er fryktelig trist, sier Ingebrigtsen til Nettavisen.

- Norges beste spiss
Ingebrigtsen vil huske Iversen som den beste spissen Norge noen gang har hatt.

- Jeg husker Odd Iversen som den beste spissen jeg har sett og har blitt kjent med. Det er det bildet jeg sitter igjen med. Når jeg ser for meg Odd, ligger han vannrett og smeller en ball på hel volley i motsatt kryss. Det var stort sett det han drev på med.

- Han er den beste spissen Norge har fostret. Jeg tror ikke jeg kommer til å oppleve en ny Odd Iversen. Han var en fantastisk spiller både på klubblag og landslaget. Odd var snill og omtenksom. Det har han alltid vært, og jeg sitter igjen med masse gode minner jeg tar med meg videre, sier Ingebrigtsen. 

- Mannen med replikken
Tidligere Rosenborg-spiller Jahn Ivar "Mini" Jacobsen rangerer også Iversen som en av tidenes norske spillere.

- Odd var definitiv en av de største fotballspillerne Norge noen gang har hatt. Det er det ingen tvil om. På 70-tallet var han så god at han ble sammenlignet med Johan Cruyff som har vært én av verdens beste fotballspillere, forklarer Mini.

- Jeg har også opplevd han utenfor banen. Han jobbet i Rosenborg da jeg kom til klubben. Han var mannen med replikken og godt humør. Han var en flott fyr, sier Jacobsen.

- Vår store helt
Rune Bratseth hadde gleden av å bli kjent med sitt store idol da Iversen var ansatt i klubben mens Bratseth var sportsdirektør.

- Odd hadde veldig mye kunnskap. Han satt med det meste av fakta da vi diskuterte spesielt fotball. Han var som et leksikon. Han hadde masse godt humør og gode historier, forteller Bratseth til Nettavisen.

- Han var vår store helt i oppveksten. Det var Odd Iversen som var nummer én. Han er kanskje det nærmeste vi kommer en komplett spiss, sier Bratseth.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere