RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
COMEBACK: Mjøndalen nektet å gi seg mot Rosenborg.
COMEBACK: Mjøndalen nektet å gi seg mot Rosenborg. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Rosenborg kollapset i sjokktap

Sist oppdatert:
Ledet 2-0. Tapte 3-2 mot nykommeren.

MJØNDALEN - ROSENBORG 3-2:

MJØNDALEN (Nettavisen): Rosenborg sto uten tap i årets Tippeliga før de ankom Isachsen stadion i Mjøndalen tirsdag kveld.

Vertene på sin side har kjempet med nebb og klør etter opprykket i fjor høst og karret til seg overraskende mange poeng så langt.

Det var likevel ventet at stormakten fra Trøndelag skulle få en grei jobb med å ta seg av outsideren fra Nedre Eiker. Det startet også som ventet.

I løpet av en kort periode i første omgang tok RBK ledelsen med både 1-0 og 2-0. Det så ut til å bli plankekjøring for formlaget.

Mjøndalen ville det imidlertid annerledes og både reduserte og utlignet før pause. I andre omgang avgjorde vertene kampen på overtid.

Rhett Bernstein ble den store helten, med to scoringer.

To kjappe mål
Første omgang i Mjøndalen ble en målrik affære. Det var gjestene som åpnet best og kjørte kampen, men det skulle drøye før RBK fikk uttelling.

I det 20 minutt satt imidlertid ballen i nettet bak Ivar Andreas Forn. Pål Andre Helland fikk ballen av Fredrik Midtsjø og hadde god tid. 25-åringen siktet inn, skjøt og satte ballen flott i mål ved lengste stolpe.

Hjemmepublikum rakk så vidt å røske halsen for rusk, før de igjen så ballen ligge i mål bak sin keeper. Tobias Mikkelsen fikk gjøre akkurat som han ville da han fra rundt 16 meter sendte RBK opp i 2-0.

(artikkelen fortsetter under bildet)

GOD START: Roseborg jubler for 2-0.


Dermed så det meget stygt ut for vertene.

Comeback
Men i stedet for å la Rosenborg-maskineriet pumpe på videre, våknet Mjøndalen og i det 36. minutt kom utligningen ved Mads Hansen.

Vertene spilte flott fotball og Amdou Diop dro seg fint fri fra to mann og slo en nydelig stikker til Hansen. Han avsluttet sikkert i nettet.

Rett før pause var comebacket et faktum.

Christian Gauseth slo et frispark og fant Joachim Solberg Olsen ved bakre stolpe. Han spilte inn igjen til Rhett Bernstein som flikket inn 2-2.

Stopperens andre mål på to kamper og lagene var like langt til pause.

Mål på overtid
Andre omgang ble ikke like fylt av nettsus, men i striregnet var det faktisk Mjøndalen som skapte de største sjansene mot trønderne.

Den største kom etter 60 minutter da Mads Hansen slo et lavt innlegg inn i boksen. Tim Nilsen kom på ballen, men avsluttet rett på keeper.

Rosenborg på sin side hadde mye ball og forsøkte å gå framover, men det manglet noe i siste del av gjestens spill og det ble for upresist.

Med rundt 15 minutter igjen fikk gjestene imidlertid en kjempesjanse da Mikael Dorsin slo hardt og lavt inn foran mål, men ingen kom på ballen.

Men i stedet for trønderseier var det i stedet i andre enden det skulle skje. På overtid var Bernstein igjen på plass og ordnet 3-2 til Mjøndalen.

Det var spikeren i kista.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere