RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rosenborg med tre nye poeng - puster Brann i nakken


MATCHVINNER: Erik Botheim (18) ble matchvinner i sin første kamp fra start for Rosenborg. 
MATCHVINNER: Erik Botheim (18) ble matchvinner i sin første kamp fra start for Rosenborg. 
Sist oppdatert:
RBK-talent nettet sitt første mål i Eliteserien, da Tromsø ble for svake.

ROSENBORG - TROMSØ: 2-1

I Eliteseriens 16. runde tok Rosenborg imot Tromsø på Lerkendal lørdag. Det ble en sjansefattig førsteomgang, men etter 34 minutter tok Mike Jensen ansvar for trønderlaget. Erik Botheim doblet ledelsen tidlig i andre omgang for hjemmelaget, med sitt første mål i Eliteserien.  

Runar Espejord økte spenningen i kampen, ved å stupheade inn et vakkert mål seks minutter før full tid. 

Rosenborg vant til slutt 2-1 og har dermed vunnet tre kamper på rad i Eliteserien og laget fra bartebyen spiser seg sakte men sikkert nærmere Brann på tabellen i Eliteserien. 

Eurosports reporter, Jonas Berg-Johnsen, fikk intervjuet Erik Botheim etter kampslutt og Oslo-gutten innrømmet at fansen elsker ham og han vet selv hva han er kjent for. 

- Jeg husker ikke så mye egentlig av målet, men jeg er kjent for feiringene mine. Jeg kommer ikke til å sovne i natt. Jeg elsker fansen og de elsker meg, sa Botheim til Eurosport. 

Nærmer seg Brann

Etter 16 kamper ligger Rosenborg på 2.-plass i Eliteserien, ett poeng bak serieleder Brann, som har en kamp mindre spilt. Ved samme tidspunkt i fjor hadde Rosenborg kun ett poeng mindre, enn de har nå, noe som er med på å understreke hvor godt Brann har prestert denne sesongen.  

Den forrige kampen Rosenborg tapte i Eliteserien var forøvrig mot nettopp Tromsø. Tapet kom i begynnelsen av juni og den gang stakk Tromsø av med en 2-1-seier. Lørdag fikk de sin revansje.     

Les også: Keita og Fabinho fikk sin Liverpool-debut i enkel seier

Brukte temperamentet til noe nyttig 

Mike Jensen scoret et praktfullt mål da han skar innover i banen fra høyre flanke, før han sendte ballen videre til Jonathan Levi, som raskt gav ballen tilbake til dansken. 

Jensen tok sikte mot lengste kryss og curlet ballen nydelig i mål akkurat der han siktet. RBK-spilleren hadde nettopp fått gult kort for å ha revet ned sin tidligere lagkamerat, Morten Gamst Pedersen og virket potte sur. Men ingenting kunne hindre midtbanemannen i å smile bredt da han sendte Lerkendal til himmels.

Les også: Fiorentina har lagt inn bud på Sander Berge

Talentets første Eliteserie-mål

Etter pause var det unggutten Erik Botheim sin tur til å vise seg frem. Tre minutter  ut i omgangen fikk 18-åringen vist seg frem, da han doblet ledelsen for Rosenborg. 

Oslogutten fikk ballen på høyre fot fra cirka ti meter inne i boksen og plasserte skuddet lavt i høyre hjørne og dermed kunne han juble for ditt første mål i Eliteserien. 

Stupheadet inn redusering

Det så ut som Rosenborg hadde full kontroll på kampen, men plutselig dukket Runar Espejord opp og økte pulsen på RBK-fansen betraktelig. I det 84. minutt stupheadet tromsøværingen inn reduseringen for bortelaget. 

Tromsø forsøkte å presse inn et utligningsmål, men maktet ikke å score et nytt mål før kampen var over. 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere