*Nettavisen* Sport.

Rosenborg risikerer straff

Foto: Gorm Kallestad (Scanpix)

Erik Hoftun legger seg flat etter å ha diskutert Gunnarsson-bud - nå risikerer også Rosenborg straff.

10.11.11 12:26

Sagaen om overgangen til Veigar Páll Gunnarsson fortsetter.

Islendingen ble solgt fra Stabæk til Vålerenga i en avtale hvor Vålerenga måtte betale en million kroner for Gunnarsson, samtidig som de også fikk en opsjonsavtale på unge Herman Stengel til fire millioner kroner.

Gunnarssons tidligere klubb, Nancy hadde krav på 50 prosent av kjøpesummen og føler seg nå lurt.

Bedrageri
Samtlige eksperter som har uttalt seg om overgangen, konkluderer med at Stengel-avtalen ble inngått fordi Stabæk i praksis krevde fem millioner kroner for Gunnarsson, men ville organisere overgangen på denne måten for å redusere Nancys utbytte av sitt krav på 50 prosent av overgangssummen.

Mye har pekt mot at overgangssagaen er et bevisst bedrageri fra Stabæks side.

TV 2 avslørte tirsdag kveld at RBK-ledelsen ville gå med på en lignende avtale. Rosenborg skal ha tilbudt en million for Gunnarsson og 4,25 millioner for Johan Andersson.

- Burde ringt en bjelle
Nå legger sportssjef Erik Hoftun seg flat og beklager å ha diskutert en slik avtale.

– Jeg har lyst til å si at jeg er lei meg for at jeg gikk med på å diskutere en slik fordeling. Det skulle ha ringt en bjelle, og det gjorde det ikke. Det beklager jeg. Så håper jeg at den bjellen hadde ringt på et tidspunkt, sier han til Adresseavisen.

Hoftun forteller til avisen at saken er uheldig for norsk fotball.

- Ja, denne saken er uheldig for norsk fotball og for Rosenborg. Saker som får et negativt uttrykk, er uheldige, sier Hoftun.

Kan bli straffet
I utganspunktet fortalte påtalenemnda at Rosenborg ikke ville bli straffet, men har torsdag ifølge TV 2 snudd i saken.

Påtalenemnda har nå bedt RBK om en ny forklaring.

- Opplysningene vi har fått de siste dagene gjør at påtalenemnda har bedt om tilleggsinformasjon fra Rosenborg. Vi vil etter at vi har mottatt det fra Rosenborg, og de to andre partene, vurdere om det er grunnlag til å utvide, eventuelt endre anmeldelsen, forteller påtalenemndas leder Egil André Berglund til TV 2 Sporten.

Blir klubben anmeldt av påtalenemnda til doms- og sanksjonsutvalget, er det muligheter for at de vil få samme straff som Stabæk og Vålerenga.

Kritisk UEFA-president
Saken om Gunnarsson-overgangen har fått stor oppmerksomhet. UEFA-president Michel Platini uttalte seg så vidt om saken da han besøkte Norge i forbindelse med cupfinalene, og mente at det dreier seg om bedrageri.

- Ja, jeg tror det er bedrageri. Men i denne saken må vi vente å se hva FIFA sier. Det er FIFA som er ansvarlig for å undersøke hva som har skjedd, sier Platini.

- Jeg vet veldig lite om denne saken. Jeg har så vidt snakket med den norske fotballpresidenten, Yngve Hallen, om det, men kjenner ikke detaljene. Men utifra det jeg vet, så virker dette som bedrageri, sier franskmannen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.