RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rosenborg sikret ett poeng i årets siste kamp


TØFF START: Samuel Adegbenro og Rosenborg fikk nok en tøff start på kampen i et borteoppgjør i Europa League. Til slutt sikret trønderne seg likevel ett poeng.
TØFF START: Samuel Adegbenro og Rosenborg fikk nok en tøff start på kampen i et borteoppgjør i Europa League. Til slutt sikret trønderne seg likevel ett poeng. Foto: Ognen Teofilovski (Reuters)
Sist oppdatert:
Slapp nok en gang inn tidlig mål i Europa League.

VARDAR SKOPJE - ROSENBORG 1-1:

Både Vardar Skopje og Rosenborg var utslått allerede før siste gruppespillkamp i Europa Leagues gruppe H torsdag kveld, og spilte dermed ikke for annet enn æren i den makedonske hovedstaden.

For Rosenborgs del glapp håpet om avansement mye takket være to svake bortekamper mot Real Sociedad (0-4) og Zenit St. Petersburg (1-3), med to tidligere baklengsmål etter henholdsvis ni minutter og ett minutt.

To sene baklengsmål da de samme to lagene gjestet Lerkendal hjalp heller ikke på veien mot utslagsrundene i turneringen.

Og torsdag gjentok historien seg på nytt.

Etter åtte minutter glapp forsvarsspillet for trønderne, og brasilianske Ytalo fikk sette inn 1-0 alene mot André Hansen. 

- Ikke kyniske nok

Da klarte ikke ekspertkommentator i MAX, Kjetil Rekdal, å holde frustrasjonen tilbake.

- I bortekampene har de ikke vært kyniske nok og tøffe nok i starten, for da må du ri av det første kvarteret – koste hva det koste vil. Og der har de sviktet nå for tredje gang på rad, sa Rekdal etter at vertene hadde tatt ledelsen.

Han mener Rosenborg kunne gjort veien mot avansement langt mer overkommelig ved å være mer kyniske i starten av kampene.

- Det er vanskelig å score mål i internasjonal fotball, for de fleste der er flinke til å forsvare seg og stygge og ekle å spille mot, la han til.

Bendner utlignet

Men mot Vardar slo i det minste trønderne tilbake, da Samuel Adegbenro skaffet straffespark på overtid i første omgang.

Fra ellevemetersmerket var Nicklas Bendtner som vanlig trygg som banken, og sørget med det for ett poeng til Rosenborg - som dermed havner på tredjeplass i gruppe L.

Stor RBK-sjanse i starten

Rosenborg åpnet kampen best, og allerede før fem minutter var spilt hadde både Nicklas Bendtner og Samuel Adegbenro hatt hver sin store mulighet til å gi trønderne en tidlig ledelse.

STRAFFE: Samuel Adegbenro blir felt av keeper, og skaffer Rosenborg straffespark.

Et frispark ifra god posisjon etter fire minutter ble slått inn foran mål, og endte opp i beina på Bendtner. Dansken hadde tid til å stille inn siktet, men skuddet fra tolv meter ble beinet unna på strek av en Vardar-forsvarer.

De påfølgende to cornerne endte til slutt med at Samuel Adegbenro kom først på ballen ved første stolpe, men headingen sneiet nærmeste stolpe og gikk utenfor mål.

I stedet var det vertene som slo voldsomt tilbake.

- Alt for billig

En lang ball oppover ble flikket videre av Juan Felipe, som imidlertid så ut til å bruke armen for å forlenge ballens bevegelse. Det fikk ikke dommeren med seg, og Rosenborg-forsvaret ble utmanøvrert av berøringen. Det utnyttet brasilianske Ytalo, som alene med André Hansen banket ballen i nota.

Hevder Rosenborg-profil er klar for ny klubb:

Tv-bildene viste at Felipe faktisk brukte brystet i sin målgivende ballberøring, og MAX-kommentator Kjetil Rekdal var ikke spesielt imponert over trøndernes forsvarsspill:

- Det er uansett alt for billig å slippe inn et mål. Rosenborg har tre store, sterke stoppere i midten der som skal kunne ha kontroll, sa Rekdal.

God Hansen

Midtveis i omgangen var vertene svært nær ved å doble ledelsen, først da målscorer Ytalo fikk komme først på et innlegg og fra noen få meters hold bare ble stanset av en våken André Hansen. På hjørnesparket som fulgte headet Besir Demiri via Hansen og i stolpen, og Rosenborg var svært heldige som bare lå under med ett mål.

Vardar var best i det meste, og så ut til å gå til pause med 1-0-ledelse, men på overtid i første omgang ble Samuel Adegbenro spilt alene gjennom mot keeper Filip Gacevski. Den hurtige 22-åringen fikk en fot på ballen, ble felt av sisteskansen, og dommer Sergii Boiko hadde ikke annet valg enn å peke på straffemerket.

Fra ellevemeteren var Nicklas Bendtner like sikker som han har vært gjennom hele sesongen, og sørget for balanse i stillingen.

Hund på banen

Andre omgang startet langt roligere, og et av høydepunktene var da en hund entret banen underveis i omgangen. Like etterpå vartet André Hansen opp med nok en glimrende redning, denne gangen med én hånd, da han hindret Yevhen Novak i å heade et frispark i nota.

KJÆLEDEGGE: Denne hunden entret matta et drøyt kvarter før slutt, og fikk kos fra Vardar-keeper Filip Gacevski.

Rosenborg kunne stjålet alle de tre poengene to minutter før slutt, da Vegar Eggen Hedenstad kunne fyre løs fra ti meter. Ballen hadde retning mot mål, men gikk via et Vardar-bein og like utenfor stolpen.

1-1 betyr at Rosenborg ender på fem poeng i gruppespillet, mens Vardar fikk sitt første poeng i siste gruppespillskamp. Zenit St. Petersburg og Real Sociedad går videre til utslagsrunden i Europa League.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere