*Nettavisen* Sport.

Rosenborg sikret seieren på overtid

Foto: Kyrre Lien (Scanpix)

Fantastiske opphentinger og skandaløse tribuner. Les alt om tippeligarunden her!

10.07.10 22:39

Det ble bortelagenes dag da den 16. runden i Tippeligaen ble innledet med seks av åtte kamper på lørdag.

Tre av seks bortelag hentet nemlig hjem tre poeng, mens de tre resterende kampene endte med uavgjort i en målrik runde.

Og selv om Aalesund og Molde startet moroa med et målløst og nokså kjedelig lokaloppgjør på Color Line stadion, lot ikke dramatikken vente på seg utover kvelden.

Viking hentet nemlig opp Stabæks 2-0-ledelse på Telenor Arena, og stakk av med alle tre poengene etter et fantastisk comeback sent i kampen.

Og på Åråsen sikret Mikael Dorsin tre poeng for Rosenborg flere minutter på overtid, og lot dermed Lillestrøm ergre seg over nok et hjemmetap i Tippeligaen.

Kampstart 18.00:

Haugesund - Brann 1-1 (SLUTT)
1-1: Eirik V. Mæland (45+4')
0-1: Erik Mjelde (24')

Dramatikk var det også på Haugesund, ettersom et gjerde foran bortetribunen brøt sammen da Brann tok ledelsen. Én person besvimte under situasjonen, men dramaet endte likevel uten alvorlige personskader.

Kampen kunne dermed uhindret fortsette, og Haugesunds utligning på overtid av første omgang betyr at laget fortsatt har til gode å tape på hjemmebane i comebacket i Tippeligaen.

Les mer: All grunn til å smile, Grindhaug
Les mer: - Glad for at ikke liv gikk tapt

Hønefoss - Tromsø 2-2 (SLUTT)
2-2: Miika Koppinen (57')
2-1: Lennart Steffensen (39')
1-1: Lennart Steffensen (20')
0-1: Mohammed Ahamed Jama (15')

Hønefoss øynet tre poeng da Lennart Steffensen scoret to mål for vertene i møtet med et Tromsø i dårlig form. Men Miika Koppinen ville det annerledes, og den sene scoringen sikret ett poeng til Tromsø - som likevel taper terreng opp til Rosenborg på tabelltopp.

Les mer: Nå er han toppscorer - med to mål

Sandefjord - Start 1-2 (SLUTT)
1-2: Rolf Daniel Vikstøl (57')
1-1: Clarence Goodson (34')
1-0: Malick Mane (28')

Det bærer mot første divisjon for Sandefjord, som fikk seks minutter i himmelen før det var tilbake til hverdagen da Start kom på besøk til hvalfangerne.

For sistnevnte er nemlig plutselig blitt eksperter på hjørnespark: De to Start-scoringene kom på hjørnespark fra henholdsvis Cristian Bolanos og Petter Bruer Hanssen, og etterlot Sandefjord poengløse - og håpløst fortapt i bunnen av tabellen.

Nå er det sju poeng opp til kvalik - og elleve poeng opp til sikker plass for vestfoldingene, som derfor bør belage seg på Adeccoliga i 2011-sesongen.

Les mer: Corner er mål for Start

Stabæk - Viking 2-3 (SLUTT)
2-3: Vidar Nisja (81')
2-2: Tommy Høiland (75')
2-1: Tommy Høiland (72')
2-0: Jan Banan Tømmernes (57')
1-0: Jan Banan Tømmernes (7')

Jan Banan Tømmernes (ja, han heter faktisk det) så ut til å bli dagens Stabæk-helt med sine to scoringer, men Viking ville det annerledes. Etter en times spill ble nemlig Tommy Høiland byttet inn på banen, og spissen svarte med å score to mål før Vidar Nisja avgjorde for siddisene ti minutter før full tid.

En svært så morsom kamp foran nesten tomme tribuner i Telenor Arena endte dermed i tårer for hjemmelaget, mens Åge Hareides gutter jublet «som om de hadde vunnet VM-finalen» - som TV 2s Ivar Hoff beskrev det.

Les mer: Verdens vondeste Banan-splitt

Lillestrøm - Rosenborg 1-2 (SLUTT)
1-2: Mikael Dorsin (90+3')
1-1: Anthony Ujah (33')
0-1: Mikael Lustig (29')

Rosenborg har antakeligvis landets beste backer, og det var nettopp de to på backplass som avgjorde kampen for trønderne.

Fire minutter etter at Mikael Lustig hadde gitt Rosenborg ledelsen svarte nemlig Anthony Ujah for vertene, med et mål som helt klart burde vært avblåst for offside, men gjestene fra Trøndelag fikk sine tre poeng likevel da Mikael Dorsin var på plass tre minutter på overtid.

Enda vondere for Lillestrøm var det at unggutten Stian Ringstad måtte forlate banen etter bare seks minutter med beinbrudd.

Les mer: Sjokkskade rystet spillerne
Les mer: Eggen hyller supersvenskene

Kampstart 16.00:

Aalesund - Molde 0-0 (SLUTT)

En kjedelig kamp i Aalesund endte målløst mellom de to rivalene, uten at det ble fritt for dramatikk etter kampen av den grunn.

- Kjetil Rekdal er en idiot, sier nemlig Moldes Makhtar Thioune, etter at Aalesund-treneren beskyldte stjernespilleren for å legge seg alt for lett ned på banen etter å ha blitt taklet.

Les mer: - Rekdal er en idiot

Spilles søndag:
Kongsvinger - Strømsgodset

Spilles mandag:
Odd - Vålerenga

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.