Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rosenborg-sjokk sendte RB Leipzig ut av Europa League

POENG: Pål André Helland og RBK tok ett poeng mot Yussuf Poulsen og RB Leipzig.
POENG: Pål André Helland og RBK tok ett poeng mot Yussuf Poulsen og RB Leipzig. Foto: Michael Sohn (AP)
Sist oppdatert:
Sikret ett poeng i Tyskland.

RB LEIPZIG - ROSENBORG 1-1

Det lå an til å bli en sørgelig avslutning på Europa League denne sesongen for Rosenborg, men trønderne ville det annerledes. En sen utligning gav Rosenborg 1-1 mot RB Leipzig.

Tyskerne så ut til å ha full kontroll på Rini Coolens menn, og tidlig i den andre omgangen fant brasilianske Matheus Cunha veien til nettmaskene. Da hadde Leipzig allerede hadde flere store sjanser i den første omgangen.

Det så ut til at Rosenborg skulle gå på sitt sjette strake tap i gruppespillert, men like før full tid stanget Tore Reginiussen inn 1-1, og uavgjort for trønderne.

Fra TV 2s kommentatorplass poengterte Peder Mørtvedt at RBK hadde sjokkert tyskerne:

- De tror ikke det de ser på tribunen, sa Mørtvedt for TV 2 mens RBK-spillerne jublet over scoringen.

På Celtic Park tok hjemmelaget Celtic i mot Red Bull Salzburg. Det var bortelaget, med blant andre Fredrik Gulbrandsen i stallen, som sikret 2-1-seieren.

Seieren, til tross, RB Leipzig er ute av Europa League etter at de ikke maktet å slå Rosenborg. Red Bull Salzburg og Celtic skal videre til sluttspillet, mens RB Leipzig og Rosenborg er ferdigspilte i Europa denne sesongen.Overkjøring

Allerede etter to minutter burde Jean-Kevin Augustin ha gitt hjemmelaget ledelsen da et innlegg fra venstre landet perfekt for ham på bakre stolpe.

Slik som tidligere i Europa League denne sesongen viste André Hansen hvorfor han regnes som Eliteseriens beste målvakt, og fikk avverget situasjonen.

Samme mann var på farten ved flere anledninger, og i det 30. minutt burde franskmannen ha funnet nettmaskene. Kun en vanvittig takling av Tore Reginiussen stoppet Leipzig fra å doble ledelsen.

Like etter var det Kevin Kampl sin tur til å teste Hansen fra distanse. Slovenierens skudd var godt, men RBK-keeperen fikk klasket ballen ut fra farlig område.

Like før pause var Wili Orban veldig nære ved å stange hjemmelaget i føringen, men tverrliggeren stoppet ungareren fra å finne nettmaskene med sitt hodestøt på en corner.

Til tross for å ha blitt overkjørt i store deler av den første omgangen, så maktet Rosenborg å holde buret rent etter de første 45 minuttene på Red Bull Arena.

Dommer Sergii Boiko sendte lagene til pause på stillingen 0-0 i Tyskland.

Les mer: Chelseas første uavgjort i Europa League

Hansen-show

Den andre omgangen var ikke mer enn knappe minuttet gammel da Leipzig endelig kunne juble for scoring.

Brasilianske Matheus Cunha fikk nemlig æren av å avslutte en fantastisk opprulling i angrep, og Hansen kunne ingenting gjøre etter 47 minutter. Leipzig ledet 1-0.

Like etter timen spilt kontret Leipzig Rosenborg i senk, og innbytter Yussuf Poulsen burde doblet ledelsen. En fingertupp fra Hansen, og et stolpetreff stoppet tyskerne fra å doble ledelsen.

I den andre omgangen var Samuel Adegbenro nære på å utligne for Rosenborg da han kriget seg til et forsøk like utenfor Leipzig-boksen. Keeper Yvon Mvogo fikk slått ballen unna, mens Birgers Melings retur suste utenfor mål.

Hansen fortsatte å vise seg frem. I det 78. minutt spilte Marcel Sabitzer frem danske Yussuf Poulsen, men kun en vanvittig redning av Hansen gjorde at det fortsatt kun stod 1-0 til hjemmelaget.

Rosenborg skulle bite fra seg helt på tampen av oppgjøret da Birger Melings innlegg fant Tore Reginiussen inne i Leipzig-boksen. Midtstopperens hodestøt fant veien til nettmaskene, og RBK hadde utlignet.

Flere scoringer skulle det ikke bli i Tyskland. 1-1 betyr at Rosenborg tar ett poeng i Europa League, og samtidig betyr at RB Leipzig er ute av turneringen.Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!