RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rosenborg slått ut av Europa

Foto: Andrew Kravchenko / AP / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Metalist ble for sterke i Ukraina.

METALIST - ROSENBORG 3-1:

Utgangspunktet for Rosenborg før torsdagens vanskelige bortekamp mot Metalist i Ukraina var klart.

Trønderne burde helst hatt poeng for at ikke europacupeventyret skulle være over for denne gang. Med tap ville nemlig det meste av håp være slukket. Rosenborg tapte det første møte med ukrainerne på Lerkendal og fikk det også meget tøft torsdag. Bare en svært god Alexander Lund Hansen holdt laget inne i kampen.

Metalist scoret tidlig i første omgang, og selv om trønderne utlignet, holdt det ikke. I andre omgang scoret vertene to ganger og sendte RBK ut av Europa.

- Tungt å få den
Siden Bayer Leverkusen slo Rapid Wien i gruppens andre kamp, står både tyskerne og ukrainerne med ti poeng på tabellen. Med to kamper igjen er RBKs tre poeng litt lite.

Trønderne møter Bayer Leverkusen og Rapid Wien i de to avsluttende Europa League-kampene, men spiller da kun for knapper, glansbilder og æren - ikke avansement.

- Det var tungt å få den imot etter fire minutter. Metalist var veldig gode det første kvarteret. Etter hvert kommer vi bedre med i kampen, sier RBK-trener Jan Jönsson til Canal 9.

- Jeg synes vi var nærmere seier mot samme lag i hjemmekampen, men det vipper litt opp og ned. Jeg synes guttene legger inn en fantastisk innsats i dag, sier svensken.

Superscoring
Det var lenge vertene som var det ledende laget på OSK Metalist stadion og allerede etter fire minutter lå ballen i nettet bak Alexander Lund Hansen i RBK-målet.

Fininho slo inn til Taison som fra spiss vinkel fikk drømmetreff og hamret ballen i mål. En herlig scoring av brassen og Rosenborg var i trøbbel.

Vertene fortsatte å dominere kampen og skapte flere farligheter. Trønderne hadde store problemer med å holde tritt og var heldige som ikke fikk flere baklengsmål imot.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Alexander Lund Hansen sto også en sterk første omgang mellom stengene for RBK, og skal ha mye av æren for at det kun ble ett baklengsmål de første 45 minuttene.

Rett før pause skulle også gjestene få en sjanse. Daniel Fredheim Holm satte fart og utfordret, før han trillet ballen videre til Borek Dockal. Han satte ballen i nettet.

Dermed sto det 1-1 til pause. En smule ufortjent med tanke på spill og sjanser, men det brydde tok gjestene fra Trondheim seg fint lite om.

RBK bedre med
Etter pausen fortsatte Lund Hansen å imponere mellom stengene. I det 53. minutt fyrte Marlos av fra god posisjon, men igjen var RBKs burvokter parat og reddet til corner.

Metalist kjørte på og etter 59 minutter gikk Jonathan Christaldo i bakken inne i trøndernes sekstenmeterfelt. Dommeren var imidlertid ikke imponert og vinket spillet videre.

Trønderne var heller ikke ufarlige og kom litt bedre med i kampen etter hvert. I det 70. minutt skapte Fredheim Holm en god sjanse, men Metalists keeper reddet bra.

Like etterpå var det duket for hjemmelaget. Etter flott spill kunne Cleiton Xavier sette ballen forbi Lund Hansen, som til slutt måtte kapitulere.

Dette klarte ikke trønderne å svare på og dermed var det over og ut i Europa for denne gang. Helt på tampen scoret i stedet Metalist sitt tredje for kvelden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere