Rosenborg straffes ikke for hat-sang mot Molde

Rosenborg tok gull i Tippeligaen, men kunne blitt straffet for deler av feiringen.

Rosenborg tok gull i Tippeligaen, men kunne blitt straffet for deler av feiringen. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)

NFF kommer ikke til å straffe Rosenborg for hat-sang under gullfeiringen.

03.11.15 14:20

Det kommer fram i en pressemelding tirsdag.

Da Rosenborg feiret gullet etter 4-3-seieren over Haugesund på Lerkendal sang spillerne blant annet «hater, hater, hater Molde by». Dette fikk NFF til å reagere. Forbundet vurderte å straffe Rosenborg for upassende feiring, men har nå bestemt seg for at klubben skal gå fri.

- Nå er det viktig å fokusere på sport. Begge lag er fortsatt i europacupspill, RBK skal også spille cupfinale, og spillere fra begge lag møtes neste uke som lagkamerater på landslagssamling. Der er de alltid gode venner alle sammen, sier NFFs generalsekretær Kjetil Siem.

NFF har hatt dialog med begge parter. Rosenborg og involverte spillere har beklaget, og er lei seg for den vendingen saken har tatt.

- Alle er enige i at vi skulle gjerne vært denne saken for uten. Og NFF er glade for at Rosenborg tar dette på alvor og har beklaget. Samtidig er det viktig å ikke gjøre det større enn det faktisk er, og huske at på at det kan ligge mye i en supportersang som det er lett å glemme den faktiske betydningen av. TV-bildene viser heller ikke alltid helheten.

NFF og Siem legger også vekt på at rivalisering er en naturlig del av fotballen, som skaper interesse og engasjement. Og påpeker samtidig at fotballspillere og -ledere må ta ansvar i lys av sin rolle som forbilder.

- Jeg har selv vært klubbleder og brukt ordet hat og hatkamp i rivalisering, og skulle gjerne vært foruten det selv. Men det var aldri alvorlig ment. Det er viktig at vi alle tenker over språkdrakten i rivaliseringen, sier Siem.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.