RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rosenborg tok vare på muligheten

MÅLSCORER: Pål André Helland feirer scoringen sin i første omgang. FOTO: NTB scanpix
MÅLSCORER: Pål André Helland feirer scoringen sin i første omgang. FOTO: NTB scanpix Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Rosenborg økte serieledelsen etter solid kamp mot Sarpsborg 08.

SARPSBORG 08 - ROSENBORG 0-2 (0-1):

Etter at Stabæk avga poeng tidligere søndag mot Aalesund kunne Rosenborg øke serieledelsen i Tippeligaen.

Den muligheten tok trønderne vare på, men det var et godt Sarpsborg-lag som ga Rosenborg kamp.

- Vi har et godt kollektiv først og fremst. Men så har vi også gode enkeltspillere inne i dette kollektivet som er avgjørende. Det var en grufull åpning, men heldigvis våknet vi, sa Rosenborgs assistenttrener Erik Hoftun til TV 2.

Helland-scoring

Det var hjemmelaget som startet best og etter sju minutter hadde de blåkledde allerede rukket å produsere tre sjanser. Bortelaget ristet av seg sjokket og tok mer og mer over.

Etter 34 minutter fikk Sarpsborg 08 virkelig kjørt seg, og det er smått utrolig at ikke Rosenborg fikk ballen i mål på trippelsjansene. Det siste skuddforsøket ble reddet på streken.

Men Rosenborg har en mann som virkelig har vist seg målfarlig i år. Fredrik Midtsjø serverte Pål André Helland med en fantastisk pasning inn i 16-meteren. Helland takket og bukket, dro av en mann og curlet ballen effektivt i lengste hjørne. Et vakkert mål og Rosenborg gikk til pause med ledelsen.

- Vi kommer til mye overganger. Vi spiller bra fotball, så nå handler det om å sette ballen i mål, sa hjemmelagets kaptein, Ole Christoffer Heieren Hansen til TV 2 i pausen.

HIT, MEN IKKE LENGER: Andreas Nordvik sender Pål André Helland på en luftetur. FOTO: NTB scanpix


Annullert scoring

Rosenborg spilte seg stadig bedre i første omgang og fortsatte der de slapp etter hvilen. Anført av Mike Jensen og Midtsjø styrte Rosenborg kampen og det var ikke helt ufjortent at Mike Jensen doblet trøndernes ledelse etter 66 minutter med et velplassert skudd fra 25 meter. Igjen assist fra Midtsjø.

- Vi skal score flere mål med så mange sjanser, men jeg synes Sarpsborg er et bra lag. Vi slipper også til en del sjanser, sa en fornøyd Mike Jensen etter kampen til TV 2.

Sarpsborg skjønte alvoret og mange trodde Kristoffer Tokstad hadde redusert, men scoringen ble korrekt annullert for offside.

Like etter gikk Mike Jensen i bakken innenfor 16-meteren - for lett for dommer Svein-Erik Edvartsen sin smak som vinket spillere videre.

Resten av omgangen trillet bortelaget ball uten stor risiko og kontrollerte inn tre poeng.

- Jeg håpet vi skulle klare å omsette noen av alle sjansene vi skapte. Jeg er jo vant til å slå Rosenborg, jeg, men jeg vil berømme dem, de er gode, sa Sarpsborg 08-trener Geir Bakke til TV 2 etter kamp.

Rosenborg leder nå Tippeligaen med 32 poeng - fem foran Stabæk på andreplass. Neste kamp for trønderne er mot Molde førstkommende lørdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere