RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

MISTET NØKKESPILLERE: Med tre viktige spillere ut med skade, måtte Strømsgodset-trener Tor Ole Skullerud innse at Rosenborg ble et hakk for sterke på Marienlyst søndag kveld.
MISTET NØKKESPILLERE: Med tre viktige spillere ut med skade, måtte Strømsgodset-trener Tor Ole Skullerud innse at Rosenborg ble et hakk for sterke på Marienlyst søndag kveld. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Rosenborg utnyttet Strømsgodsets skademareritt

Sist oppdatert:
Strømsgodset mistet tre mann med skader. Da var Bendtner og Adegbenro nådeløse.

STRØMSGODSET - ROSENBORG 0-2:

MARIENLYST (Nettavisen): Brann vant sin kamp mot Sogndal på lørdag, mens Sarpsborg 08 ødela Vålerenga-festen på nye Vålerenga Stadion med 2-1-seieren på lørdag.

Dermed hadde de to lagene knappet inn på Rosenborgs forsprang på tabellen til henholdsvis fire og tre poeng, før trøndernes møte med Strømsgodset på Marienlyst søndag kveld.

Rosenborg trengte tre poeng for å holde lagene bak på komfortabel avstand. Men Strømsgodset har funnet flyten, hadde elleve poeng på fem vanskelige oppgjør før søndagens match, og entret Marienlyst med alvorlige ambisjoner om å sette en støkk i Rosenborgs gulldrøm.

Men ambisjonene holdt i bare én omgang.

Tre skader på tre av Godsets viktigste spillere ødela mye for drammenserne, og uten Marcus Pedersen, Bassel Jradi og Tokmac Nguen tok Rosenborg mer og mer over utover i andre omgang.

Nicklas Bendtner og Samuel Adegbenro sørget til slutt for en komfortabel 2-0-seier for trønderne, som dermed går inn i den siste tredjedelen av sesongen med full visshet om at seriegullet er godt innenfor rekkevidde.

- Skadene betyr mye

- Det betyr selvfølgelig mye, sier Strømsgodset-trener Tor Ole Skullerud til Nettavisen i pressesonen etter 0-2-tapet.

Han snakker om de tre byttene han ble tvunget til å gjøre i løpet av den første omgangen og i pausen. Da Rosenborg tok over initiativet i kampen midtveis i andre omgang, hadde han ingen flere menn å kaste innpå.

- Det er ikke hvem som helst vi mister. I den siste perioden, hvor vi har vært veldig gode, har de tre vært toneangivende. Det ser nok alle. Det er selvfølgelig noe ordentlig dritt at vi måtte bytte dem før pause, sier Skullerud.

Han vet ikke umiddelbart etter kampen hvordan tilstanden til verken Pedersen, Jradi eller Nguen er, men tror ikke det er snakk om alvorlige skader.

- Det er litt tidlig å si, men jeg tror ikke det. Eller, jeg håper ikke det. Vi får bare telle opp og komme oss på jobb igjen, sier Strømsgodset-treneren.

- Et helt annet lag enn i våres

Han fikk se et Strømsgodset-lag som gjennom første omgang var nærmere scoring enn det Rosenborg var. Men da Nicklas Bendtner sendte gjestene i føringen med en strålende heading, kollapset det litt for Strømsgodset – som altså har vært i strålende form den siste tiden.

- Vi kunne ha vunnet denne kampen hvis vi hadde scoret på sjanser tidligere i kampen. Jeg følte det var sånn at den som scoret først, hadde bra sjanser til å vinne det her, og det klarte vi ikke, sier Skullerud.

- Det er en ferdighet å sette den ballen i mål, og vi hadde sjansene til å gjøre det som var store nok. Men vi gjorde det ikke i dag. Det er en kombinasjon av litt marginer og først og fremst at vi ikke er gode nok til å sette sjanser.

- Hvor ødeleggende er dette tapet for et lag som er i flytsonen?

- Jeg ser at gutta er veldig skuffet, først og fremst fordi vi var prestasjonsmessig på høyde med Rosenborg. Sånn sett kan vi være bekjent av den prestasjonen vi la for dagen. Om det ødelegger? Nei, vi er godt gående. Vi er på et helt annet sted enn vi var tidlig i våres. Både mentalt, fysisk og som lag er vi mye bedre, mener Godset-sjefen.

Ikke vunnet siden 2009

Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen er enig i mye av kollegaens analyse.

- Det var viktig for oss å få det første målet, for de lå ganske tett bakpå der og gjorde det vanskelig for oss. Hvis de hadde scoret først tror jeg ikke det hadde blitt noe enklere, for å si det sånn, sier Ingebrigtsen etter kampen.

Seieren var uhyre viktig for Rosenborg, som går inn i noen svært travle uker. Førstkommende torsdag venter Real Sociedad i den første gruppespillkampen i Europa League, og i ukene fremover må trønderne belage seg på minst to kamper i uken.

KAN GLISE: Rosenborg-sjef Kåre Ingebrigtsen kan glise bredt, vel vitende om at laget hans har seks poeng ned til Sarpsborg 08 på andreplass i Eliteserien.

Og med Sarpsborg 08 og Brann i flytsonen bak Rosenborg på toppen av tabellen, er hver eneste trepoenger i Eliteserien viktig.

- Jeg vet ikke når Rosenborg sist vant her, men da tror jeg vi må opp med historiebøkene. Det var viktig å få med oss noe, sier Ingebrigtsen, som på forhånd mente at søndagens match var en av de tøffeste av de gjenværende seriekampene for sesongen. 

Faktisk hadde ikke Rosenborg dratt fra Marienlyst med tre poeng siden 2009-sesongen, inntil søndagens oppgjør. Så innrømmer han da også at Rosenborg slet gjennom deler av kampen, spesielt i første omgang.

- Vanskelig kunstgress på Marienlyst

- Vi spiller på oss brudd unødvendig, også hadde vi for lite tempo på ballen. Jeg følte egentlig at vi hadde bra kontroll på det hvis vi fikk luket bort overgangsmulighetene deres, så vi snakket om det i pausen, sier Ingebrigtsen.

- Også skal jeg ikke bruke det som unnskyldning, men det er en vanskelig bane å spille på. Den er forferdelig glatt. En del Strømsgodset-spillere velger å spille med skruknotter på kunstgress, og vi slet litt. Vi hadde noen situasjoner der vi kom litt fort inn, og da ble vi dratt av, for vi klarte ikke å stå på beina. Men vi fikk lært oss det, og ble litt bedre vant i andre omgang.

- Utdyp det?

- Denne kunstgressbanen er ganske hard. Når den da blir bløt, er den vanskelig. Du må lære deg hvordan du skal stoppe på den. Kommer du fort fort inn i situasjoner, så mister du fotfestet. Det krever litt tilvenning.

- Du mener Marienlyst er spesielt krevende?

- Nja… de sa at denne her er litt vanskeligere enn andre kunstgressbaner. Eller litt annerledes, sier Ingebrigtsen, og peker mot banefunksjonærene.

Farlige på kontringer

Men Rosenborg så ut til å trives på Marienlyst-gresset tidlig i kampen, da de etter bare tre minutter fikk kampens første store mulighet. Godset-keeper Espen Bugge Pettersen ble tvunget til å gi fra seg en svak klarering rett i beina på Mike Jensen, og danskens avslutning gikk forbi sisteskansen, men inne ved streken sto Mounir Hamoud og beinet ballen unna.

Tempoet falt noe, men drøyt kvarteret ut i omgangen satte vertene i gang en kontring som var tatt rett ut fra læreboka.

Jonathan Parr satte i gang Tokmac Nguen, som på sin side slapp ballen videre til Eirik Ulland Andersen. 24-åringen dro seg forbi en Rosenborg-forsvarer og fikk løsnet et skudd, men André Hansen kunne ligge og kontrollere ballen greit.

Kampen fortsatte i samme spor, med et Rosenborg-lag som hadde mye ballbesittelse og et Strømsgodset-lag som var livsfarlige på kontringer. Og det var vertene som var nærmest scoring.

Mange skader

Knappe halvtimen var spilt da Tokmac Nguen kom seg til dødlinja og slo ballen 45 grader ut, der Eirik Ulland Andersen nok en gang ventet. Hele Marienlyst reiste seg for å juble for scoring, men fra blankt hold klarte ikke rogalendingen å sette ballen forbi Rosenborg-keeper Hansen, som leverte en klasseredning.

MÅLSCORERE: Nicklas Bendtner og Samuel Adegbenro scoret hvert sitt mål i 2-0-seieren for Rosenborg.

Bare noen minutter senere var Nguen helt alene gjennom, men et uheldig mottak tillot André Hansen å komme ut og bokse vekk ballen rett foran nesa på 23-åringen.

Godset var best i den første omgangen, og etter hvert var det også vertene som styrte spillet utpå Marienlyst-matta. Men det spillemessige overtaket kostet dyrt. Allerede etter 20 minutter måtte Marcus Pedersen av banen med skade, og tre minutter før pause fulgte Bassel Jradi etter samme vei. Flere andre spillere lå nede i løpet av omgangen, og tilleggstiden før pause ble da også satt til hele seks minutter.

Da spillerne entret banen til andre omgang ble også Tokmac Nguen igjen i garderoben grunnet skade, og dermed hadde vertene brukt opp alle sine tre bytter etter bare én omgang.

Bendtner raget høyest

Men Godset fortsatte i sitt solide spor, og tidlig i omgangen var det bare tilfeldigheter kombinert med oppofrende forsvarsspill fra Rosenborg som fratok dem ledelsen. Mer enn én gang stormet det rundt André Hansen i Rosenborg-buret, men trønderne red av åpningspresset.

Med tre av sine viktigste spillere ute med skade forsvant noe av overtaket som vertene hadde hatt gjennom store deler av kampen, og kampen åpnet seg mer. Da viste Nicklas Bendtner at han ikke trenger mange sjanser for å score for Rosenborg.

1-0: Rosenborg-spillerne jubler over Nicklas Bendtners 1-0-scoring.

En corner etter timen spilt ble skrudd inn av Birger Meling, og i feltet raget dansken høyest av alle. Espen Bugge Pettersen var på ballen, men klarte bare å forlenge den videre opp i krysset, og dermed hadde gjestene tatt ledelsen på Marienlyst.

Adegbenros fjerde

Scoringen ga Rosenborg blod på tann, og plutselig var rollene byttet om. Gjestene førte an, skapte sjanser, og skulle komme til å straffe hjemmelaget på nok et hjørnespark.

Denne gangen ble corneren fra Meling stusset videre av Tore Reginiussen, og ved bakerste stolpe sto innbytter Samuel Adegbenro helt alene. Nigerianeren hadde den enkleste oppgaven i verden med å dytte ballen over streken, og gjestene var i ferd med å punktere kampen. Målet var Adegbenros fjerde i Rosenborg-drakta siden overgangen fra Viking i sommer, og hans første i Eliteserien.

Stolpetreff

Strømsgodset forsøkte fortvilet å komme tilbake, og satte inn et nytt trøkk mot Rosenborg-buret.

Sjansene var mange, men i likhet med tidligere i kampen var ikke marginene på drammensernes side. Nærmest kom de da Fransisco Junior fikk et kjempetreff fra utsiden av 16-meteren, men symptomatisk nok slo ballen i stolpen og ut igjen.

Det var ikke Strømsgodsets dag, rett og slett.

2-0-seieren betyr at Rosenborg har seks poeng ned til Sarpsborg 08 på andreplass. Strømsgodset på sin side fikk en knekk i sin gode form, og trenger fortsatt et par seiere for å føle seg helt trygge fra nedrykksspøkelset som lurer i bakgrunnen.

Har du sett denne?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere