ROSENBORG– MOLDE 4-0:

LERKENDAL STADION (Nettavisen): Nicklas Bendtner eller Alexander Søderlund fra start? Rosenborg-sjef Kåre Ingebrigtsen overrasket mange ved å bruke begge i startoppstillingen. Ole Gunnar Solskjær hevder han ikke var blant dem.

- Når treninger blir stengt slik, da regner vi med at noe skjer. Vi skjønte det kom. Vi skjønte de ville komme med begge to (Søderlund og Bendtner) og da var mitt valg om jeg skulle ha inn et fysisk motsvar med Ruben (Gabrielsen) og Stian (Gregersen) eller ikke. Jeg valgte altså å ikke gjøre det, sier Molde-treneren til Nettavisen.

- Dessverre ikke. Kanksje var det dessverre, fortsetter Solskjær.

SE HØYDEPUNKTER FRA KAMPEN HER (NA+)

- Jeg har også slått feilpasninger

Det var nok dessverre. Mye av Molde-historien på Lerkendal søndag kveld startet i det hele tatt med «dessverre» . Det var to «heldigvis» og det var at Babacar Sarrs sleivspark etter 90 sekunder gikk til side for mål og at Alexander Søderlunds vådeskudd på overtid traff stolpen. For det meste annet gikk Rosenborgs vei.

Og det var mye takket være Kåre Ingebrigtsens genitrekk med å bruke to spisser i 4-3-3, med Søderlund sentralt og Nicklas Bendtner ute til venstre. Før det var gått 20 minutter hadde han knust Christoffer Remmer i lufta og headet inn en langball fra Pål André Helland. Så doblet Søderlund da Moldes andre sideback - Kristoffer Haugen - feilberegnet et tilbakespill til egen keeper. Ballen traff leggen til Haugen og gikk ikke til Andreas Linde, men til Søderlund mutters alene foran mål.

- Det er sånn som skjer. En feilpasning skjer alle. Da kommer vi til pause på 0-2. Det er litt vanskeligere, men, men. Jeg har også slått feilpasninger en gang i tiden, sier Solskjær.

- Jeg skal bare spille ballen enkelt tilbake, så får ballen en sprett og jeg treffer ikke rent. Det er kjedelig, for det er en kamp alle ville spille. Vi får slå tilbake, vi har mer inne, sier Haugen selv.

Feilen ble likevel sannsynligvis ikke kampavgjørende. Rosenborg trykket nemlig på, og både Helland og Tore Reginiussen kriget inn to nye baller i nettet i løpet av tre RBK-minutter, men begge to ble annullert. I stedet var det Anders Konradsens heading på første stolpe fem minutter etter pause som sørget for 3-0. Indreløperen snek seg inn mellom Sarr og Remmer på en corner og punkterte kampen med en flott heading. Til slutt kunne Bendtner avslutte hjemmelagets festkveld med å score 4-0 i det 69.minutt.

Solskjær snakket om Kåres trekk på spillermøtet

- Følelsen er god, men det har med prestasjonen å gjøre. Vi er gode og gjør det vi skal. Så er det et pluss at det er Molde, sier Ingebrigtsen til Nettavisen.

Rosenborg-treneren er ikke overrasket over at Molde var forberedt på trekket hans om å bruke to spisser i 4-3-3. Det var nemlig tema på spillermøtet til serielederne, som kom til Trondheim med tre strake seiere i serieåpningen.

- Det er godt mulig han skjønte det. Det funket for oss i hvert fall! Det blir bra tyngde i boksen med Bendtner og Søderlund, så når vi får innlegg der inne blir det farlig. Ikke minst får Nicklas ha mer ball og da vet vi at han er en klok herremann og en god fotballspiller, sier Bruttern.

- Når vi da i tillegg satt en mann på Vegard Forren, så slet de med å skape noe som helst. Jeg syns vi hadde veldig bra kontroll på dem. Vi er klart bedre enn Molde, vi kunne scoret langt flere mål mens de hadde to målsjanser, fortsetter Ingebrigtsen.

Tar ansvar for tapet

Den første tingen Solskjær angrer på, handler om innstilling og pep-talk.

- 4-0 så jeg ikke komme. Jeg har tydeligvis ikke fått inn den beskjeden godt nok: Man må springe og vinne dueller, så kommer resten etterhvert. Vi gjorde ingenting av det og det er grunnlaget, sier Solskjær.

- Dette ble jo en realitetssjekk på hvor gode de beste lagene er. Heldigvis tapte vi bare tre poeng og litt stolthet, fortsetter kristiansunderen.

- Tar du ansvar for tapet?

- Ja, det må jeg si. Jeg har i hvert fall ikke truffet. Kanskje burde vi trent litt hardere. Kanskje burde jeg startet med et annet lag. Jeg må se på hva vi gjorde, sier Solskjær.

- Aldri tapt så fortjent mot Rosenborg

For den andre tingen Solskjær angrer på, handler om laguttaket. Det var nemlig en spiller Solskjær kanskje angret litt på at han satt ut fra Tromsø-kampen. Etzaz Hussain storspilte i den kampen, men fikk likevel ikke sjansen mot trønderne.

- Så er det han jeg setter ut ... Det er ikke sikkert det var så klokt, sier en angrende Solskjær.

Molde-treneren tviler på at de undervurderte Rosenborg og avviser at de var favoritter, selv om RBK sviktet litt i seriestarten med to uavgjort og ett tap på tre de første kampene. Før søndagens kamp var Molde sju poeng foran erkerivalen.

- Vi har ikke møtt noen av topplagene, som RBK eller Strømsgodset. Hvis noen dro opp hit og trodde vi var så mange poeng bedre enn RBK ... Jeg tror ikke vi trodde det. Det var i hvert fall første kamp der vi virkelig måtte stå opp for oss selv, men det gjorde vi ikke. Vi sprang ikke nok, taklet ikke nok og i tillegg kom feilvalgene og feilpasningene. Beskjeden skal bli bedre neste gang for å si det sånn, sier Solskjær.

- Er det en 4-0-kamp?

- De slår oss 4-0, selvfølgelig spiller de en god kamp. Vi kunne avverget mye av det, men jeg har aldri tapt så fortjent mot Rosenborg, sier Solskjær.

Tror Solskjær er fornøyd

Ingebrigtsen tror uansett Molde har mer på lager. Dette var ikke romsdalingenes beste utgave.

- Du må nok spørre Ole Gunnar om det, men han vil definitivt si nei! Det er én kamp av tretti. Etter fire kamper har han ni poeng og det tror jeg han er greit fornøyd med, sier Ingebrigtsen.

- Hva viser RBK mot Molde, som dere ikke gjorde i de tre første kampene?

- Vi henger sammen som et lag og jobber som et lag. Da får vi utnyttet ferdighetene som laget besitter. Det er den store forskjellen, avslutter RBK-sjefen.