*Nettavisen* Sport.

Rosenborg vil tette igjen

Foto: Gorm Kallestad/Scanpix

- Ubalanse i laget og mangel på mental konsentrasjon er medvirkende årsaker til Rosenborgs baklengsmål i år. Det sier lagets assistenttrener Per Joar Hansen til TV 2 Nettavisen.

19.05.04 09:22

Rosenborg har begått svake serieåpninger før og kommet grusomt tilbake utover sommeren og høsten. Etter seks kamper i årets serie har RBK sluppet inn hele åtte mål, mens bare seks baller har endt i motstandernes nettmasker.

Ingen enkeltstående årsak
Assistenttrener Per Joar Hansen synes ikke det er lett å finne en enkel forklaring på RBKs negative målforskjell.

- Vi føler ikke at vi har vært veldig dårlig bakover. Likevel har vi ved noen anledninger flyttet laget for fort opp på banen på en gang. Mot Molde ble eksempelvis begge backene med opp, og da fikk vi problemer da Molde gikk til motangrep. Et stikkord her er derfor ubalanse.

- En annen årsak er at vi har vært for lite besluttsomme som førsteforsvarere. Hvis vi hadde vært litt mer «mentalt i vater», kunne vi ha sluppet unna med noen færre baklengs, sier han til TV 2 Nettavisen.

Revansjelystent lag
Hansen er nesten mer opptatt av at laget må ta seg sammen foran motstanderens mål.

- På de tre siste hjemmekampene har vi scoret ett mål. Mot Molde hadde vi 12 sjanser, så her er det et stort forbedringspotensial, presiserer Hansen.

Assistenttreneren sier forøvrig at det ikke er noen dårlig stemning RBK-leireren om dagen. Han ser frem mot onsdagens kamp mot Vålerenga.

- Vi er innbitte og lystne på å revansjere oss, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.