Rosende ord fra Rosenborg

Foto: Gorm Kallestad/SCANPIX

Likevel er Ronny Deila skuffet etter tapet på Lerkendal.

ROSENBORG - STRØMSGODSET 3-0:

TRONDHEIM (Nettavisen): - Jeg synes vi virker daffe. Vi må ha mer energi om vi skal lykkes med spillet vårt, sier Ronny Deila til Nettavisen.

Strømsgodset raknet på slutten mot de regjerende seriemestrene, og lot Steffen Iversen score to ganger mot slutten slik at sifrene til slutt ble langt styggere enn kampforløpet skulle tilsi.

I en førsteomgang der Rosenborg skapte kun én stor sjanse, styrte Strømsgodset til tider kampen mot upresise trøndere. Men på siste tredel av banen sleit også Godset med presisjonen.

Og når den ene store sjansen Rosenborg fikk endte med mål, var det vanskelig for Ronny Deila å se så mange lyspunkter.

- Ugunstig
- Det var veldig ugunstig for oss å få det målet i mot. Hadde vi hatt 0-0 til pause hadde vi selvfølgelig hatt større mulighet til å ta poeng. Men vi skaper jo så få sjanser selv, og vi har ikke nok bevegelser foran ballfører til at vi blir farlige, sier Deila til Nettavisen.

For Deila klarte ikke å glede seg over det alle andre så. Et ungt Godset som turte å spille sitt eget spill på Tippeligaens kanskje vanskeligste arena, og lenge så de ut til å kunne lykkes med å ta poeng.

Tidligere midtbanegeneral på Godset og nå Rosenborg-spiller, Fredrik Winsnes, hadde i alle fall mange gode ord om sine tidligere lagkamerater.

- De tør å spille sitt eget spill, og de har gode ferdigheter i laget. Det jeg savner er litt kaldhet i de avgjørende situasjonene. Da kunne de utnyttet ballinnehavet sitt enda bedre. For de har mye banespill i dag, sier Winsnes, og legger til:

- Det er et lag som har mye å fare med, og i dag gjør de en langt bedre figur her på Lerkendal enn det vi gjorde i min tid i klubben. Det vil være fortjent om klubben havner på øvre halvdel i år.

- Blir kanskje vel pessimistisk
Og kanskje så Godset-trener Deila seg litt blind på lagets prestasjoner tidligere i sesongen, og glemte at Godset faktisk møtte et av Norges aller beste lag. Når han får høre skryten fra Winsnes modererer han seg noe i sitt syn på kampen.

- Det er selvfølgelig hyggelig å få høre slikt. Og kanskje blir jeg litt vel pessimistisk, fordi jeg vet hva som bor i dette laget, sier Deila.

Og til tross for årets første tap, mener Deila at sesongstarten har vært brukbar.

- Vi har sju poeng på fire kamper. Det er godkjent og det er kanskje de poengene vi har fortjent.

Men likevel kunne han ikke la være å irritere seg over de to målene laget slapp inn mot slutten.

- De har tre mål på fem sjanser, det er altfor mye. Det er irriterende at det blir så mye som tre mål. Det er helt klart et fortjent tap, men det skal ikke bli så mange mål imot, avslutter Godset-treneren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.