*Nettavisen* Sport.

Roser «nye» England»: Spesielt én av stjernene trekkes fram

SKRYTER: TV 2s Simen Stamsø Møller har stor tro på nye England og spesielt John Stones (nummer fem). Foto: Vincenzo Pinto

- Ingen andre på hans alder, er som ham, mener TV 2-ekspert.

13.10.15 17:53

Mandag tok Englands landslag sin tiende seier av ti mulige i EM-kvalifiseringen.

Det engelske laget scoret 31 mål og slapp inn 3 i gruppen der Sveits ble nummer to i gruppen og Slovenia nummer tre.

England er kun det sjette laget noensinne som har vunnet samtlige kamper i sin kvalifiseringsgruppe.

- Kan nå semifinalen

Det er mange år siden England har hevdet seg helt i toppen i et mesterskap, men TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller tror England-fans har grunn til å være optimistiske i forkant av neste års EM.

- Jeg ser ikke noen grunn til at England ikke kan nå semifinalen i EM. Det bør være målsettingen, sier Møller til Nettavisen og fortsetter:

- Det er ingen kjempesuverene landslag i Europa for øyeblikket, og England ligger i det sjiktet bak Tyskland og Spania.

Selv om ting har gått knirkefritt i EM-kvalifiseringen, har ikke forvetningene gått i taket blant supportere i England, som det ofte har gjort tidligere.o

Det tror Møller kan være en fordel.

- Jeg tror det passer England bra at det ikke er de største forventningene til dem. Man så at forventningene tynget på den «gylne generasjonen» da de spilte mesterskap, sier Møller.

Spennende spillere

Englands «gylne generasjon» inneholdt spillere som John Terry, Rio Ferdinand, Steven Gerrard og Frank Lampard i sin beste alder, men kom aldri lenger enn en kvartfinale i et mesterskap.

Sammenlignet med denne troppen, er TV 2-eksperten klar på at dagens England-lag, spiller for spiller, er en nedgradering. Møller mener imidlertid at dagens England-stall er mer komplementær, og at den inneholder mange spennende spillertyper.

Klikk på bildet for å forstørre.

TV 2-EKSPERT: Simen Stamsø Møller. Foto: Skjermdump TV 2

- Jeg tror for eksempel at John Stones kan bli en storhet. Jeg ser ingen andre spillere på hans alder som har det som han har mentalt, med ball, i duellstyrke også videre. Og det at man har fått han inn på landslaget så tidlig, kan bare være positivt, sier Møller.

TV 2-eksperten trekker også fram spillere som Jordan Henderson og Ross Barkley som viktige brikker, spesielt om sistnevnte kan holde formen han er inne i om dagen.

Møller nevner mangelen på en klar toppspiss som svakheten i dagens stall, men tror andre spillere kan gjøre opp for det.

- England har veldig mange spennende kantspillere som Raheem Sterling, Theo Walcott og Alex Oxlade-Chamberlain. Sterling, Barkley og Walcott bak en spiss ser jo unektelig bra ut, mener Møller, som selv bekler spissplassen på andredivisjonslaget Kjelsås.

- England har i det hele tatt en ganske bra sentrallinje, legger Møller til, og trekker også fram Chris Smalling som har imponert i det siste.

- Hodgson passer mesterskap

Kritiske røster har stilt spørsmål om hva England kan få til så lenge det er Roy Hodgson som leder laget.

Simen Stamsø Møller tror imidlertid ikke det er noen ulempe at det er Hodgson som er ved roret.

- Hodgson er ikke leverandør av noe festfotball. Han spiller mer kynisk, men jeg tror det er noe som kan passe i et mesterskap. Han er en detaljfreak og terper på den minste ting, og det er kanskje noe som må til hvis man skal slå lag som Spania og Tyskland, sier Møller.

- De har også spillertyper som passer inn i den omstillingsfotballen Hodgson vil spille. England kommer også til å møte lag der de må styre kampen, og da kan det hende de vil slite litt mer. Hodgson er imidlertid en mann med erfaring, og det er noe man trenger i et mesterskap.

Klikk på bildet for å forstørre.

TRENER OG SPILLER: Roy Hodgson (t.v) sammen med Raheem Sterling Foto: Glyn Kirk (Afp)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.