RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rösler: - Sluttet å glefse

Sist oppdatert:
Viking-trener Uwe Rösler mener han har lært mye på sine drøye to år som trener. Men unngår han Nordlie-fella?

VIKING STADION (Nettavisen): Uwe Rösler var for to år siden den yngste treneren i Tippeligaen, tok Lillestrøm til to finaler i sitt første år, men mener selv han var et høyst uferdig produkt. I sin tredje sesong som trener i den norske toppserien, lærer han fortsatt mye.

Blant annet å kontrollere temperamentet sitt.

- Jeg kunne glefse mye i begynnelsen, innrømmer 38-åringen.

Stort temperament
Han fikk mye oppmerksomhet for det. Han viste fingeren, sa ting som ble vist om og om igjen på TV, han gjorde ting han angret. Nå mener han at Viking-supporterne har fått se en ny utgave av den temperamentsfulle tyskeren.

- Jeg er så mye mer moden nå. Det var stor forskjell fra mitt første år til mitt annet år som Lillestrøm-trener, og det er stor forskjell fra i fjor til i år.

- Det første året måtte alt læres, alt måtte gjøres for første gang. Nå er jeg langt roligere, men jeg har fortsett mye å jobbe videre med.

På treningsfeltet bruker han mye tid på å terpe offensive formasjoner, og på å gi de unge Viking-spillerne tett oppfølging, ting han kan ut og inn fra sin tid som toppspiss i Premier League.

- City er drømmen
Drømmen til Rösler er likevel å lære av de virkelig store - Wenger, Ferguson, Mourinho. Faktisk har han kontraktsfestet at han i vinterperioden kan være borte i inntil to uker for å dra på studietur i utlandet, men så langt har det ikke blitt tid. Kanskje blir han kastet inn i en slik jobb allerede før han får studert toppene i premier League?

Faktum er at etter nestensuksessen i sitt første år som trener, ble Rösler koblet til Manchester City. Selv om han fortsatt innrømmer det er en drøm å ta over gamlelaget, mener han selv han ikke er klar for en så stor oppgave ennå.

- Nei, nei, nei, jeg er på langt nær klar for noe slikt. Jeg har altfor mye å lære.

- Nå har jeg kun fokus på Viking, og tenker ikke i de baner, understreker tyskeren.

Familien flytter over
Han krever å bli trodd. Nylig kjøpte han seg leilighet i Stavanger, han koser seg i nye omgivelser, og gleder seg til at resten av familien flytter over til sommeren.

- Jeg har en treårskontrakt med Viking som jeg akter å fullføre. Det er en veldig positiv stemning i klubben, og alle synes å være veldig innstilt på at det skal bli mer stabilitet og forutsigbarhet i klubben.

Selv trives han også godt i oljebyen, og skryter av det gode samarbeidet med sportsdirektør Egil Østenstad.

- Vi har mye av den samme filosofien, og det er veldig enkelt her med at jeg kun trenger å rapportere til ham.

- Hele klubben trekker i samme retning, understreker Rösler.

Til helga møter han gamlelaget Lillestrøm, hvor det stikk motsatte var tilfellet i Röslers siste tid ved roret. Da Lillestrøm forsvant ut av topp tre-posisjonen på tampen av sesongen, var både supportere og sportslig utvalg innstilt på at Rösler skulle fortsette.

- Trenerbytte er ikke noe tema, sa daglig leder Frank Grønlund til Nettavisen, bare en uke før den tidligere storscoreren ble kastet ut fra Åråsen.

Men:

Investor Per Berg ønsket forandring, og valget var klart - enten Berg og penger, eller Rösler og ingen økonomisk støtte. Rösler ble ofret, rett etterpå skrev Nordlie under.

- Intet forhold til Nordlie
Søndag møtes de for første gang ansikt til ansikt siden de dramatiske dagene på Åråsen i fjor høst. Rösler ønsker ikke å helle bensin på bålet, og er svært kort i sine kommentarer om mannen som tok over etter ham.

- Hva slags forhold har du til Nordlie?

- Jeg har intet forhold til ham overhodet.

- Du har hatt dine feider med ham tidligere?

- Det var en episode etter en kamp i 2005, som jeg beklaget rett etterpå, og vi ble ferdige med den der og da.

- Hva er dine tanker om prosessen som skjedde da du ble sparket og Nordlie overtok?

- Ingen kommentar.

- Alt sto i Dagbladet, det er bare å bla tilbake å se hva som skjedde, sier Rösler med et megetsigende blikk.

Rykteflom
Artikkelen Rösler henviser til, er en sak fra slutten av november med tittelen «et skittent spill». Dagbladet hadde tatt kontakt med mange av de norske trenerne og klubbene, og konfronterte dem med de ryktene som fantes i forbindelse med Rösler-/Nordlie-dramaet.

Noen ble avkreftet, men gjennomgangstonen var at mange i trenerkollegiet reagerte sterkt på prosessen, så mye at trenerforeningen ble kontaktet og bedt om å følge opp saken.

Én påstand ble aldri avkreftet av noen – at Per Berg var i kontakt med Tom Nordlie før Rösler. Selv ikke Berg ville kommentere når han for første gang var i kontakt med Nordlie.

Overfor Nettavisen benekter imidlertid Nordlie at det var kontakt mellom ham og LSK-ledelsen før Röslers ansettelsesforhold var over. Da det skjedde, valgte den nåværende LSK-treneren å kontakte trenerforeningen før han takket ja til jobben.

- Jeg tok kontakt med Teddy Moen (i trenerforeningen) for å være sikker på at dette gikk etter boka, forteller Nordlie.

Nordlie: - Intet spesielt
Heller ikke han er villig til å gå inn i noen polemikk før søndagens kamp.

- Jeg møter Rösler som en god kollega, samtidig som han er en konkurrent.

- Men denne kampen må da bety noe spesielt?

- Ikke mer enn at Viking er et av mine gamle lag, men dem er det etter hvert blitt mange av, humrer LSKs nåværende trener.

Søndag kveld klokken 20.00 kan du selv ta de to trenerne nærmere i øyesyn. Da møtes Nordlie og Rösler på Åråsen klokken 20.00. Kampen går direkte på TV 2, og kan også sees direkte her på Sumo.


Hvem vinner søndagens hovedkamp, Nordlie eller Rösler, Lillestrøm eller Viking? Ta debatten her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere