Gå til sidens hovedinnhold

Rösler: – Respektløst!

Uwe Rösler hadde lite til overs for Dag Eilev Fagermos oppførsel på Marienlyst.

MARIENLYST STADION (Nettavisen): STRØMSGODSET – VIKING 1-2: Det var ikke mange spørsmål om kampen fra journalistene etter at mål fra Peter Ijeh og Hannes Sigurdsson sikret Vikings fjerde seier på de fem siste kampene. Viking-back Maurice Ross satte inn et vakkert selvmål før Viking-comebacket i en ganske grå kamp.

LES OGSÅ:- Rösler er en idiot

I stedet dreide det meste seg om utbruddet Dag Eilev Fagermo hadde på TV2 etter kampslutt. Der kalte han Uwe Rösler både paranoid og idiot – og etterpå gikk Viking-treneren til angrep på Strømsgodsets spillestil, «den verste jeg har sett denne sesongen».

Se alle målene fra kampen her!

Derfor eksploderte Rösler
Uwe Rösler har lenge irritert seg over Fagermo, som ifølge tyskeren er én av få trenere i norsk fotball han ikke har et godt forhold til.

– Han uttalte seg om Lillestrøm i fjor når Strømsgodset var i Adeccoligaen, han sender folk til treningene våre før kampen, han forsøkte å få Hannes Sigurdsson utvist – det er respektløst, sier Rösler til Nettavisen etter kampen.

Heller ikke Vikings sportsdirektør Egil Østenstad setter pris på spioner på treningene.

- Det synes jeg er spesielt. I dag synes jeg heller at Fagermo skal forklare seg om sin egen spillestil. Den har jeg hørt ham snakke mye om, jeg hørte også at han pratet til sponsorene om den – men det er klart, lange baller er også en spillestil, sier Østenstad til Nettavisen.

Uwe Rösler mer enn antyder at Fagermo ikke skjønner hvordan spillere og trenere i profesjonell fotball oppfører seg mot hverandre – fordi han aldri utmerket seg som spiller selv.

– Kanskje han føler han ikke får respekt fordi han ikke var en spiller selv? Noen ganger går man over «the grense», men man snakker ikke om det i mediene etterpå. Det skjønner jeg, og det skjønner også andre eks-proffer, mener Rösler.

– Men den fyren er uviktig for meg. Jeg ønsker ham lykke til og håper han klarer å utvikle spillestilen sin!

- Stygt spill
Dag Eilev Fagermo innrømmer at han ville ha Hannes Sigurdsson utvist da islendingen hoppet inn i beina på Kenneth Dokken.

- Jeg synes det er stygt spill. Sigurdsson kunne knekt beina hans, og det er klart jeg er redd for spillerne mine, sier Fagermo til Nettavisen.

Etter kampen jublet Uwe Rösler nesten mer enn spillerne over tre poeng i Drammen, og det var grunnen til utbruddet til Fagermo på TV2.

– Måten Rösler oppfører seg på, hører ikke hjemme i norsk fotball. Det dreier seg om dårlig menneskebehandling, både av egne og motstanderens spillere. I stedet for å vise fair play, hopper og skriker han mot benken vår. Jeg ville ikke oppført meg sånn selv om vi vinner, sier Fagermo.

– Hva synes du om at Fagermo snakker om din menneskebehandling, Rösler?

– Han kjenner ikke meg, og burde heller se seg selv i speilet, avslutter Rösler.

PS! Viking krøp opp til tredjeplassen på tabellen etter seieren mot Strømsgodset. Det er to poeng opp til serieleder Lillestrøm før resten av den niende runden spilles søndag og mandag.

Reklame

Black Week hos Ekstralys: Gjør kupp på billykter, arbeidslys og xenonsett