*Nettavisen* Sport.

Rösler vil ha proffe dommere

Lillestrøms trener Uwe Rösler mener det er på tide at dommerne i eliteserien blir helproffesjonelle. TV 2s fotballekspert Mini Jakobsen tror tiden er inne for å innføre to dommere under kampene.

26.04.05 19:18

Hannes Sigurdssons stygge albue mot Frode Kippe under søndagens eliteseriekamp på Viking Stadion, var dråpen som fikk begeret til å flyte over for Lillestrøms trener Uwe Rösler.

LSK-treneren reagerte nærmest med sjokk og vantro etter at Viking-spissen kun fikk gult kort for albuebruken, mens en blødende Kippe måtte forlate banen.

Nå mener tyskeren tiden er inne for at kamplederne blir dommere av yrke - for å heve standarden på dem som tar avgjørelsene i eliteserien.

- Det er på tide norske dommere blir helproffesjonelle, som de har i Frankrike, England, Italia og Tyskland. De bør trene fem ganger i uken, og få betalt etter hva de presterer på banen, konstaterer Rösler overfor TV 2 Sporten.

- To dommere er tingen!
TV 2s fotballekspert Mini Jakobsen er bare delvis enig. Han mener at Norges fotballforbund bør ta enda et skritt videre - og innføre to dommere under kampene i eliteserien.

- Fotballen utvikler seg hele tiden. Det blir høyere tempo, og mye tøffere duellspill. Jeg mener nå kanskje tiden er inne til å prøve ut to dommere på banen samtidig, sier Jakobsen.

Dommerkonsulent Rune Pedersen i NFF innrømmer at situasjonen er blitt vanskeligere for dommerne de siste årene.

- Alle lag vil vinne. Det blir flere tettere dueller, og mange nye situasjoner. Det er klart at dommerne har fått mye større utfordringer de siste årene, slår han fast.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.