*Nettavisen* Sport.

Royal rot

Først sa de at TV Norge ikke skulle sende mer fra Royal League. Så viste det seg at det ikke helt stemte.

03.01.07 06:48

Først kom meldingen om at TV Norge og eier SBS ikke hadde benyttet seg av opsjonen de hadde på Royal League-rettighetene. Dermed måtte turneringsledelsen finne seg en ny tv-partner.

Så ble det kjent at det ikke stemte. Årsak: Kommunikasjonsproblemer.

- På grunn av juleferie og at noen var bortreist, så ble det aldri noe møte med TV Norge like før jul. Derfor har de fått utsatt opsjonsfristen til slutten av januar, sier mediesjef i Norsk Toppfotball, Svein Graff, til Nettavisen.

Det betyr at SBS og TV Norge fortsatt kan benytte seg av opsjonen som gjør dem til rettighetshavere av Royal League. Selv om det samtidig kan virke noe tvilsomt - siden de ikke har benyttet seg av opsjonen før den opprinnelige datoen gikk ut.

- Ikke død uten tv
- Er turneringen død hvis dere ikke får en TV-partner?

- Nei. Det tror jeg ikke. Og det er uansett opp til klubbene om de vil kjøre turnering uansett. De evalueringsrapportene vi har fått har også vært positive fra et sportslig standpunkt, sier turneringsleder Boye Skistad til Nettavisen.

Ifølge Svein Graff er andre uansett interessert i å ta over rettighetene - hvis SBS altså ikke benytter seg av den utsatte opsjonsfristen.

- Det er stasjoner som er interessert i å vise Royal League. Det har vi fått signaler om, sier Graff til Nettavisen.

- Hvilke løsninger ser dere på hvis det ikke blir noe med SBS?

- Det kan bli enkeltløsninger i hvert enkelt land. Vi jobber også opp mot selskaper som har kanaler i alle landene, sier han videre.

SBS, som eier TV Norge og Canal +, har kanaler i alle land. Samtidig er det kjent at NRK samarbeider tett med MTG-gruppen som har sine Viasat-kanaler også i Sverige og Danmark. Samtidig har TV 2 sine kommersielle partnere i andre land.

PS: Sluttspillet i det pågående Royal League vil fortsatt sendes på TV Norge.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag