RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Røpet Wenger-hemmelighet før avspark

Sist oppdatert:
Arsenal-sjefen hadde et lynraskt ess i ermet, men ble avslørt av egen spiller.

DORTMUND - ARSENAL 2-0:

Det er nesten blitt tradisjon at Champions League byr på en kamp mellom Dortmund og Arsenal. Dette året er tredje gang på de fire siste sesongen at lagene møtes i verdens gjeveste klubbturnering.

Forrige sesongs møte i Tyskland endte med en knepen 1-0-seier til Arsenal, men denne gangen gikk det tyngre for londonklubben.

Dortmund var det klart beste laget og vant enkelt 2-0 etter scoringer av Ciro Immobile og Pierre-Emerick Aubameyang.

Røpet Wenger-hemmelighet
Wenger valgte å kaste 19 år gamle Hector Bellerin rett til ulvene mot Dortmund. Den spanske unggutten fikk sin skikkelige Arsenal-debut tirsdag kveld, for fra før hadde han bare spilt 26 minutters ligacupfotball. Snakk om å bli kastet rett ut i ting!

RØPET: Arsenals tredjekeeper la ut dette på Twitter i god tid før kampstart.

Arsenal-sjef Wenger hadde nok håpet å overraske tyskerne med det grepet, men tredjekeeper Damian Martinez sørget for å ødelegge de planene drøye tre timer før avspark.

Da gikk han ut på sin twitterkonto og gratulerte Bellerin med uttaket, og dermed fikk Dortmund god tid til å kartlegge spanjolens styrker og svakheter.

Tidenes raskeste Gunner
Og styrkene hans er i verdenstoppen.

Bellerin, som ble hentet fra Barca-akademiet i 2012, ble nemlig tidenes raskeste Arsenal-spiller på 40-meter da han i august slo Theo Walcotts rekord fra 2009.

Walcott hadde da løpt på tiden 4.42, som med god margin slo den tidligere rekorden til Thierry Henry på 4.82. Det er ikke kjent hva Bellerin løp på, men han er altså den raskeste gjennom Arsenal-historien.

Wenger har lenge vært positiv til Bellerin.

- Skaden på Debuchy har satt oss i en posisjon der vi ikke kan ha flere skader. Men vi har Bellerin, som jeg mener er klar til å spille. Han er en gutt med personlighet som ikke blir brydd av presset. Det er en viktig kvalitet når du er en ung gutt i en stor klubb, sier den franske Arsenal-sjefen ifølge The Telegraph.

ILDDÅP: Hector Bellerin i duell med Henrikh Mkhitaryan.

- Lilleputtnivå
Men kampen handlet for det meste om hjemmelaget. Før pause noterte tyskerne seg for tosifret antall skudd, men det var først minuttet før hvilen at Ciro Immobile fant nettmaskene. 

Han løp med ballen i 30 meter uten at engelskmennene klarte å stoppe han.

- Forsvarsspill på lilleputtnivå av Arsenal, kommenterte Gunners-supporter og TV-profil Dag Solheim etter scoringen.

Da hadde Danny Welbeck bommet på en gigantsjanse alene med Roman Weidenfeller minuttet tidligere.

Andre omgang startet på verst tenkelige måte for Arsenal.

Pierre-Emerick Aubameyang og Kevin Grosskreutz kombinerte fint, og det var Aubameyang som fikk æren av å sette inn 2-0 for hjemmelaget. Igjen må man kunne sette spørsmålstegn ved forsvarsspillet til gjestene.

Fornøyd Klopp
Arsenal maktet ikke å slå tilbake, og kampen endte 2-0.

- Presset vårt fungerte nesten perfekt. Noen scener fra kampen vil leve lenge i minnet. Vi var giftige og besluttsomme, sier Dortmund-trener Jürgen Klopp etter kampen.

Han roser Ciro Immobile, som scoret det første målet.

- Han spilte veldig godt og har tatt et langt steg framover. Han ville virkelig ha det målet, sier han.

VI FULGTE KAMPEN LIVE HER.

Dortmunds neste kamp i Champions League spilles 01. oktober borte mot belgiske Anderlecht. Arsenal møter Galatasaray på Emirates samme dag.

LES OGSÅ:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere