*Nettavisen* Sport.

Rundspilt og ydmyket!

Foto: Reuters/Scanpix

Norges siste europacuphåp var sjanseløse.

26.08.11 09:31

AZ ALKMAAR - AALESUND 6-0:

Rosenborg, Vålerenga, Tromsø og Strømsgodset hadde allerede røket ut av Europe League-kvalifiseringen i tur og orden.

Dermed hvilte Norges europacuphåp på Aalesund, som hadde en meget sterk 2-1-leldese å gå på etter det første møtet med AZ Alkmaar.

Men i likhet med sine tippeligakollegaer, skulle det også vise seg at tangtrøyene ble flere nummer for små i møtet med europeisk motstand.

Det norske laget var aldri i nærheten av å by det nederlenderne på motstand og bataljen på Victorie Stadion endte stygt for Kjetil Rekdals disipler.

Dermed står Norge uten én eneste deltaker i europacupen denne høsten.

Fotballeksjon
AZ Alkmaar er regnet som et av topplagene i Nederland og slik sett var det ikke så rart at nederlenderne tok initiativet i kampen.

Allerede etter sju minutter lå den første ballen i nettet bak Sten Grytebust.

Svenske Rasmus Elm slo en god corner til landsmannen Pontus Wernbloom, som helt uhindret fikk gå opp å heade inn ledermålet.

Og etter 23 minutter ble vondt verre. Maarten Martens ble spilt igjennom og la tilbake til Jozy Altidore. Amerikaneren dunket inn 2-0.

I forkant av scoringen kunne det se ut som Martens var i offside, men Jonathan Tollås hang igjen og avgjørelsen om å la spillet gå var nok riktig.

Det var i det hele vertene som styrte det meste i første omgang og det nederlandske laget kunne fort ha ledet mer enn 2-0 til pause.

Sendt i dusjen
Den andre omgangen startet i samme sporet som den første og ni minutter etter hvilen var det duket for nok en scoring til hjemmelaget.

Brett Holman ble spilt fri på kanten og la inn foran mål. Der ventet Maarten Martens, som uforstyrret fikk styre ballen i mål fra rundt elleve meter.

Og nå raknet det fullstendig for gjestene fra Norge. Bare fem minutter senere var Jozy Altidore på plass å fikset sitt andre mål for kvelden. Rasmus Elm var igjen nest sist på ballen.

Like etter måtte også Demar Phillips rusle i dusjen. Aalesund-spilleren var involvert i en duell med Pontus Wernbloom og dommeren mente det var nok til direkte rødt kort.

Vertene var helt overlegne nå og i det 68. minutt kom 5-0. Brett Holman kom igjennom alene med Grytebust og chippet ballen nydelig over den unge keeperen.

Mot slutten kom 6-0, da Niklas Moisander omsatte et straffespark i mål.

Alkmaar nøyde seg med seks, men det kunne fort ha blitt flere baklengs for Aalesund torsdag. Slik sett er det kanskje like greit at norske lag glimrer med sitt fravær i Europa denne høsten.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.